НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
10.06.2024 236

Як зварити картоплю за 10 хвилин: маленька хитрість кмітливих господинь

Таким кулінарним секретом користуються всі досвідчені господині, щоб прискорити процес приготування улюбленого овоча.

b9de5ee5b6f40bb90a233159cbbefd7c_10.06.24

Цей лайфгак дозволить утричі скоротити тривалість варіння картоплі. Що так важливо, адже на стояння у плити іноді немає часу, бажання чи можливості. Розповідаємо, як за 10 хвилин приготувати смачну картопельку й зекономити купу часу на процесі приготування страви. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Як зварити картоплю за 10 хвилин у каструлі: покрокова інструкція

  1. Почистіть і наріжте картоплю, залийте не холодною водою, а окропом, це пришвидшити процес приготування.
  2. Коли картопля почне кипіти, додайте вершкового масла чи соняшникової олії.
  3. Посоліть воду. Лайфгак полягає у тому, що завдяки олії на поверхні утвориться плівка, яка буде виконувати роль додаткової кришки.
  4. Температура в каструлі через наявність плівки буде значно вищою, ніж зазвичай, тому картопля звариться швидше.

Як зварити картоплю за 8 хвилин у мікрохвильовці

Щоб приготувати картоплю у мікрохвильовці за декілька хвилин, наріжте її на кубики чи скибочки, додайте улюблені спеції та сіль за смаком. Потім картоплю треба загорнути в поліетиленовий пакет, який необхідно щільно зав’язати і зробити два проколи для виходу пари. Покладіть картоплю у мікрохвильову піч, увімкніть на повну потужність на 8 хвилин. Цього часу буде цілком достатньо для приготування смачної страви.

Якщо ви хочете приготувати картоплю в мундирі, це також можна зробити в мікрохвильовій печі лише за 5 хвилин. Візьміть бульбу середнього розміру, добре вимийте, покладіть у рукав чи пакет, щільно зав’яжіть, зробіть кілька проколів зубочисткою для виходу пари. Готувати треба близько п’яти хвилин на повній потужності.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як зварити картоплю за 10 хвилин: маленька хитрість кмітливих господинь 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
10.06.2024 236
Еще материалы раздела «Суспільство»