НОВИНИ ДНЯ: У Білому домі порадили Путіну не втручатися у вибори США  Німеччина з іншими партнерами передасть Україні ще 77 танків Leopard 1A5 та 12 гаубиць  У Байдена намагаються зберегти мільярди доларів допомоги Україні до 30 вересня, - Reuters  Готуються простіше, ніж смажена картопля, а смакують ідеально: рецепт курячих стегенець  Класичне бабине літо з нюансом: яка погода буде в Україні на вихідних  "Мирні переговори" від Путіна: політолог пояснив, чи хочуть у Кремлі закінчити війну в Україні  У Києві стане прохолодніше й незабаром задощить, - синоптикивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
09.06.2024 695

В Україні заборонили користуватися кондиціонерами: Шмигаль пояснив, кому саме

За його словами, якщо не включати кондиціонери, ми практично можемо проходити без відключень.

Кондиціонери впливають на дефіцит електроенергії в системі. Якщо населення не буде їх вмикати, то ми можемо “практично обійтися без відключень”. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

По це в ефірі телеканалу 1+1 повідомив прем’єр Денис Шмигаль.

“Ми сьогодні з себе почали, але показуємо приклад не лише у відновленні, у розширенні нашої генерації – ми також маємо економити електроенергію. Сьогодні масові відключення в більшості міст, в більшості регіонів пов’язані з тим, що зростає температура, зростає включення кількості кондиціонерів... Наприклад, в місті Києві це 350 мегават – це половина всього споживання. Якщо не включати кондиціонери, ми практично можемо проходити без відключень людей. Тобто уряд сьогодні прийняв відповідне розпорядження: в усіх державних будівлях, в Кабміні, в міністерствах, в усіх державних підприємствах заборонено користуватися кондиціонерами. Ми їх опечатуємо, закриємо цю можливість на це літо і це дасть значну економію”, - розповів Шмигаль.

Він також додав, що уряд закликає робити це місцеве самоврядування, бізнес.

“Там де можна не використовувати кондиціонери, де вони не використовуються в технологічному процесі або якщо це не лікарня... Рішення прийнято: державна влада це літо проходить без кондиціонерів. І це приклад, пропоную всім долучатись”, - підкреслив прем'єр.

Нагадаємо, що нове підняття ціни на електроенергію в нашій державі не покрило ринкову вартість. Тарифи для населення були встановлені виходячи з найдешевшої собівартості.

Оценка материала:

5.00 / 3
В Україні заборонили користуватися кондиціонерами: Шмигаль пояснив, кому саме 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
09.06.2024 695
Еще материалы раздела «Суспільство»