НОВИНИ ДНЯ: Як обмеження експорту з Китаю змінить ситуацію з дронами в Україні: оцінка військового  Монголія зобов'язана арештувати Путіна під час його візиту до країни, - МКС  Україна розірвала лінію засекреченого телефонного зв'язку з Москвою  Синоптики дали прогноз на перший день осені  Страх і сумніви Заходу. Чому Україні не дають "далекобійність" для ударів по Росії  Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз   Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадіввсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
09.06.2024 533

Українцям назвали прилади, які краще взагалі не використовувати через ситуацію зі світлом

З огляду на важку ситуацію в енергосистемі, українців попросили не користуватися енергоємними приладами. Зокрема, йдеться про кондиціонери та бойлери.

_generator_blekaut_gettyimages_1245668450_15933af032afbacd37006b3523e0dcdb_650x410_09.06.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву заступника міністра енергетики України Миколи Колісника в ефірі національного телемарафону. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Дійсно. Кондиціонери є одними з досить енергоємних приладів серед побутових. Зокрема як бойлери та інші", - сказав він.

За його словами, зрозуміло, що температура буде лише збільшуватися, застосування кондиціонерів також будуть збільшуватися.

"Ми закликаємо населення, побут, бізнес по можливості мінімізувати їх використання чи не використовувати взагалі. Знаходити інші варіанти провітрювання приміщень, які можуть бути не менш ефективними", - додав Колісник.

Ситуація зі світлом в Україні

Російські війська з кінця березня здійснили вже шість масованих атак з енергетики України. Під ударом знаходилися як звичайні енергооб'єкти, так і ТЕС та гідроелектростанції. На даний момент ситуація в енергосистемі залишається тяжкою.

У зв'язку з цим українців уже не вперше просять економити електроенергію та не включати кілька енерговитратних приладів одночасно. Раніше в YASNO навіть склали рейтинг приладів, які найбільше споживають електроенергію.

Оценка материала:

5.00 / 3
Українцям назвали прилади, які краще взагалі не використовувати через ситуацію зі світлом 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
09.06.2024 533
Еще материалы раздела «Суспільство»