<
НОВИНИ ДНЯ: Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотнішевсі новини дня
Бізнес
Економіка
11.06.2024 425

У НБУ розповіли, які купюри в Україні підробляють найчастіше

Рвень підроблення банкнот гривні в Україні залишається низьким.

В Україні на один мільйон справжніх банкнот гривні виявляють всього 2,1 підроблених. Це один з найнижчих показників Європи за кількістю підроблених купюр. Найчастіше підроблюють банкноти номіналом 200 гривень зразка 2007 року та 500 гривень зразка 2006 року. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це розповідають в НБУ.

За словами начальника управління організації виготовлення і захисту грошей Департаменту грошового обігу Валерія Строчкова, Національний банк, як і ЄЦБ, оцінює рівень підробок за кількістю підроблених банкнот на один мільйон справжніх в обігу.

Від початку повномасштабної війни рівень підроблення банкнот гривні в Україні залишається низьким. Це близько 2,1 підроблених на один мільйон справжніх банкнот за підсумками 2023 року. Водночас у країнах ЄС цей показник був вищим майже у вісім разів.

Найчастіше зловмисники підробляють та збувають, зокрема через заклади торгівлі, банкноти номіналом 200 гривень зразка 2007 року та 500 гривень зразка 2006 року. Банкноти гривні зразка 2014–2019 років мають інноваційні оптично-змінні елементи, які касові працівники та громадяни, можуть легко перевірити, а зловмисникам – важко підробити", – зазначив Валерій Строчков.

Він зазначив, що НБУ постійно моніторить стан вилучення з обігу підроблених грошових знаків та системно співпрацює з фінансовими установами і правоохоронними органами для мінімізації ризиків потрапляння в обіг підробок.

Також ми писали, що у Києві нібито з'явилися фальшиві купюри номіналом у 200 грн старого зразка.

Оценка материала:

5.00 / 3
У НБУ розповіли, які купюри в Україні підробляють найчастіше 5.00 5 3
Бізнес / Економіка
11.06.2024 425
Еще материалы раздела «Економіка»