<
НОВИНИ ДНЯ: Чи може поліція вручати повістки: відповідь голови МВС  Погода буде мінливою. Синоптики дали прогноз на вихідні в Україні  Мобілізація в Україні: Клименко розповів про масове залучення поліції до роботи ТЦК  Українцям доведеться працювати на 5 років довше: як зміняться вимоги для пенсії  Путін зробив нову заяву про свої "мирні пропозиції"  Де в Україні будуть грози, град і шквали: прогноз погоди на 22 червня  Що далі після Швейцарії: чотири основні фактори, які визначать шлях до миру та закінчення війнивсі новини дня
Бізнес
Економіка
14.06.2024 425

Українці зможуть взяти безпроцентний кредит на сонячні панелі: деталі постанови уряду

Кабінет міністрів затвердив Порядок надання фінансової підтримки фізичним особам, які встановлюють у власних домогосподарствах генеруючі установки, що виробляють електричну енергію з альтернативних джерел енергії.

_paneli_prapor_ukrayini_mikolayiv_alternativna_energetika_789d325934218ae1dbac01533bfd6e02_650x410_14.06.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на постанову від 7 червня 2024 р. № 673. Про це повідомляють Контракти.UA.

Підтримка надається для придбання та встановлення фотоелектричних модулів та/або вітрових електроустановок встановленою потужністю від 1 кВт до 10 кВт, разом із гібридними інверторами, що здатні працювати як в автономному, так і в синхронному з зовнішньою мережею режимі, та установками зберігання енергії ємністю від 1 кВт год на кожен 1 кВт встановленої потужності генеруючої установки.

Максимальна сума кредиту - 480 тис. гривень на строк до п’яти років.

Надання підтримки здійснюється Фондом розвитку підприємництва через банки, які відповідають критеріям.

"Підтримка надається у вигляді повної компенсації Фондом процентних ставок за кредитами фізичних осіб", - йдеться в постанові.

Дія цього Порядку не поширюється на встановлення генеруючих установок, призначених для виробництва електричної енергії з енергії сонячного випромінювання та/або вітру за "зеленим" тарифом.

Інші умови

Кредитний договір може містити умови про сплату фізичною особою уповноваженому банку комісій за надання та/або обслуговування кредиту, а також комісій, що покривають операційні витрати уповноваженого банку з обслуговування кредиту, які сукупно за весь строк дії кредитного договору повинні становити не більше 1,5% суми наданого кредиту.

Для отримання підтримки фізична особа подає уповноваженому банку у паперовій або електронній формі заявку на отримання кредиту за формою, встановленою Фондом, а також:

  • загальну суму витрат на закупівлю та монтаж обладнання гібридної системи електропостачання (без деталізації за видами робіт, строками їх виконання тощо) відповідно до кошторису, наданого підрядником;
  • інші документи/інформацію відповідно до внутрішніх процедур та правил уповноваженого банку.

Нагадаємо, через масштабні атаки Росії на енергетичну інфраструктуру України лише станом на середину квітня втрачено більше 40% генеруючих потужностей ГЕС та близько 80% – ТЕС порівняно з їх рівнем до повномасштабного вторгнення. Це призвело до дефіциту електроенергії та масових відключень.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Кабінет міністрів України готує програму пільгового кредитування на закупівлю енергообладнання.

Оценка материала:

5.00 / 3
Українці зможуть взяти безпроцентний кредит на сонячні панелі: деталі постанови уряду 5.00 5 3
Бізнес / Економіка
14.06.2024 425
Еще материалы раздела «Економіка»