<
НОВИНИ ДНЯ: Літо входить у найщедрішу пору: синоптикиня потішила прогнозом на вівторок  Байден назвав небезпеку, яку несе обрання Трампа президентом  Рецепт котлет із замороженого курячого філе та сиру  В Україну мчить 30-градусна спека, - прогноз  В Україні значно зміняться ціни на цигарки: скільки коштуватиме пачка  Хто стане президентом РФ після Путіна – російський опозиціонер назвав прізвище  На 18 червня опадів майже не прогнозують, вдень до +30°всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.06.2024 392

Погоду вихідними визначатиме циклон: прогноз на 15 та 16 червня

Опади очікуються майже на всій території України, окрім західної частини, Одещини та Вінниччини.

0364d82c413e624179b2deab0a4be848_15.06.24

Циклон вихідними буде головним ньюсмейкером погоди. Його центр розташується над півднем України і упродовж суботи-неділі буде поступово зміщуватися на східні області. Тому короткочасні грозові дощі, подекуди навіть сильні зливи, шквали та град найбільш ймовірні у південній частині (окрім Одещини), у східних областях, а також зачепить центр, окрім Вінниччини. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомила синоптикиня Наталія Діденко у Facebook.

Погоду визначатиме циклон

"Циклон буде крутитися, вивертатися на схід, а потім на північ – отже ще під його вплив потраплять і північні області України. І лише західна частина, Одещина та Вінниччина опиняться під впливом смуги високого атмосферного тиску Yogi 1- Yogi 2 (на карті), тому тут опадів не очікується", – зазначила вона.

Температура повітря найближчими днями в Україні буде комфортною. У денні години передбачається в більшості областей +20+26 градусів, у дощах, щоправда, зниження до +17+19 градусів, на Луганщині +27+30 градусів.

Яка погода у Києві

У Києві 15-16 червня пройдуть періодичні дощі, місцями з грозами. Максимальна температура повітря вихідними буде невисокою, +20+22 градуси, у дощах зниження до +17+20 градусів.

За місто чи на дачу беріть дощовики, гумовики, целофанові підстилки-накривки, легку курточку, шалик, обов'язково щось від комарів, не завадить гарячий чай.

Де буде сухо та сонячно

Отже, найближчими вихідними сухо та переважно сонячно буде на заході України, на Одещині та Вінниччині. А на решті нашої території – дощі.

Коли повернеться спека

Від понеділка, 17 червня, температура повітря в Україні почне підвищуватися, повернеться спека, проте не надмірна, згідно із сезоном.

Оценка материала:

5.00 / 3
Погоду вихідними визначатиме циклон: прогноз на 15 та 16 червня 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
15.06.2024 392
Еще материалы раздела «Суспільство»