<
НОВИНИ ДНЯ: Коли забудовник не віддає ключі від житла та затримує строки: поради покупцям  Дощі та грози: де в Україні 25 червня погіршиться погода  "Живуть краще, ніж вдома": Золкін про проблему, яку створила Україна комфортними умовами для полонених окупантів  Хто з чоловіків втратив право на відстрочку за новими правилами: повний список  Ситуація на фронті залишатиметься складною ще щонайменше місяць, - Буданов  Погода в Україні: прогноз на тиждень, 25-30 червня  Путін випрошував зброю під час візиту до КНДР: експерт оцінив, як це вплине на перебіг війнивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.06.2024 453

Які регіони України найбільше страждатимуть від відключень світла

Відключення і обмеження стосуватимуться проблемних регіонів, вважає експерт.

d86614e234dc8bc6336d8d6d989729ae_16.06.24

В Україні нормою стали відключення електроенергії, спричинені наслідками російських ударів по українських електростанціях. Зазвичай відключення застосовують в пікові години — ввечері та вранці. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук пояснив, які регіони найбільше страждатимуть від відключень світла.

"Відключення і обмеження стосуватимуться проблемних регіонів — центральний Київський регіон, Харків, Одеса, періодично Дніпро і Дніпропетровська область, Львівський регіон. Це ті, хто буде страждати більше за інших. У всіх інших, якщо відключення будуть, то вони будуть 2-3 години максимум на добу", — сказав він.

Нагадаємо:

Українська енергетика перебуває в складній ситуації і відключення будуть нормою цього літа і взимку, заявив член наглядової ради "Укренерго", радник прем'єра Дениса Шмигаля Юрій Бойко.

"У цих умовах нам доведеться жити до серпня. Серпень-вересень — я очікую незначне покращення через вихід з ремонту атомної генерації", — заявив він.

Щоб покрити дефіцит, Україна мусить імпортувати електроенергію з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини і Молдови.

Найближчими днями "Енергоатом" виведе у ремонт ще один енергоблок-тисячник. З огляду на це, а також на зростання споживання електроенергії у липні, дефіцит генерації в енергосистемі може збільшитись.

Оценка материала:

5.00 / 2
Які регіони України найбільше страждатимуть від відключень світла 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
16.06.2024 453
Еще материалы раздела «Суспільство»