<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп проти Байдена. Що потрібно знати про президентські дебати у США  Уряд вніс зміни до порядку бронювання від мобілізації  Яким буде останній тиждень червня в Україні: синоптик розповіла  Трохи дощів і майже без спеки: тиждень потішить українців гарною погодою  Опади 25 червня ймовірні лише на Лівобережжі, вдень до 27°  Короткочасні дощі та сильний вітер: в яких регіонах України чекати негоди 25 червня  В Україні 24 червня очікуються дощі та грозивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.06.2024 3435

У нашого Всесвіту є двійник, де час тече в зворотний бік — вчені

Наш Всесвіт може бути лише "дзеркальним відображенням" паралельного світу, що створений з антиматерії.

73b3549d04c1fd243fa779c23913fba1_16.06.24

Робоча модель, яка пояснює Всесвіт навколо нас, складається з таких компонентів: звичайної матерії, холодної темної матерії (CDM) і космологічної постійної, виведеної Альбертом Ейнштейном 1917 року. Останній "інгредієнт" безпосередньо пов'язаний із темною енергією. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це пише Futurism.

Стандартна космологічна модель допомогла пояснити, як темна енергія змушує наш Всесвіт розширюватися зі швидкістю, яка постійно зростає. Попри те, що ця модель була створена кілька десятиліть тому, в ній досі залишаються загадки.

По-перше, ми все ще не змогли спостерігати темну матерію безпосередньо. Точна природа темної енергії, яка нібито становить 68% Всесвіту, також залишається спірною.

Аспірант з Індійського технологічного інституту Гандінагара Наман Кумар запропонував нову модель, яка витончено обходить спірні моменти і виключає з рівняння темну енергію.

"Але за все доводиться платити. Для того, щоб теорія спрацювала, нам буде потрібен антивсесвіт-партнер, де потік часу буде протилежно пов'язаний з нашим Всесвітом", — вважає він.

Відповідно до нової моделі, в момент Великого вибуху утворилося два "симетричні" всесвіти. В одному — там, де живемо ми, — час тече звичним нам чином, а інший — дзеркальний — став із такою самою швидкістю віддалятися в минуле.

Відповідно до прийнятої на сьогодні теорії, весь наш Всесвіт — простір, час і маса/енергія — з'явився внаслідок Великого вибуху, і відтоді, ось уже майже 14 млрд років, розширюється й охолоджується. З елементарних частинок поступово утворилися атоми, а вже з них – всі відомі речовини, зокрема зірки і ми самі.

Кумар далеко не перший, хто припускає, що у нашого Всесвіту є дзеркальний двійник, де час тече назад. Ще в лютому інша команда вчених припустила, що темна матерія, на яку припадає 27% Всесвіту, перебуває в дзеркальному всесвіті, в якому атоми ніколи не формувалися.

Нагадаємо, в журналі The Astrophysical Journal було опубліковане дослідження Університету Оттави, яке кидає виклик тій моделі Всесвіту, яку ми знаємо, та вказує, що в ній, насправді, немає місця темній матерії.

Оценка материала:

5.00 / 2
У нашого Всесвіту є двійник, де час тече в зворотний бік — вчені 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
16.06.2024 3435
Еще материалы раздела «Суспільство»