НОВИНИ ДНЯ: Чи можливе введення миротворців в Україну: що говорять у владі  Печеня з грибами: український рецепт ситної страви в горщику  Морози накриють Україну: де буде найхолодніше  Біля Запоріжжя будують фортифікації в очікуванні російського наступу – The Economist  Чому заморозки не буде: Залужний надав докази, що Третя світова вже триває – до чого готова Україна та світ  В Україні не прогнозують опади на початку грудня  В Україні автоматизували реєстрацію права власності на нерухомість після будівництвавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
18.06.2024 553

Як приготувати малосольний оселедець в домашніх умовах

Для пряної, запашної страви обов'язково використовуйте якісну рибу. Рецепт дуже простий і не вимагатиме від вас багато часу. Через 8-10 годин малосольний оселедець буде готовий.

78fa0a41ae1f23b5700c357bd920fae1_18.06.24

Скуштувавши його, вам навряд чи захочеться купувати солоного оселедця в магазині. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

оселедець заморожений - 2 шт.

вода - 1 л

цукор - 1 ст. л.

Сіль - 3,5 ст. л.

лист лавровий - 2 шт.

перець запашний - 3 шт.

перець чорний горошком - 7 шт.

цибуля ріпчаста

олія

  1. Замороженого оселедця розморозьте на нижній полиці холодильника.
  2. Відріжте у риби голову та хвіст. Зробіть розріз на черевку і видаліть усі нутрощі та чорну плівку. Ретельно промийте та розріжте на дві частини.
  3. Перець запашний і перець горошком трохи перетріть у ступці.
  4. Покладіть рибу до ємності. Посипте перцем, сіллю, цукром і залийте холодною чистою водою. Додайте лавровий лист. Накрийте кришкою і кілька разів добре струсіть. Залиште на годину за кімнатної температури, а потім поставте до холодильника на 8-10 годин або на ніч.
  5. Дістаньте оселедця, за бажання акуратно знявши шкірку, наріжте шматочками. Прикрасьте кільцями цибулі, полийте олією та подавайте до столу.

Поради:

  • Для соління риби можна використати банку на два літри.
  • Оселедець у розсолі зберігається не більше трьох діб, потім дістаньте його з розсолу.
  • За бажанням полийте рибу оцтом або лимонним соком.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як приготувати малосольний оселедець в домашніх умовах 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
18.06.2024 553
Еще материалы раздела «Суспільство»