НОВИНИ ДНЯ: Німеччина створить модернізовані ракети Taurus: які характеристики  Когнітивна війна Кремля: як Путін готує ґрунт для небезпечних переговорів на своїх умовах  "Дирку від бублика отримаєте, а не Україну": Мельник в ООН різко відповів Росії  Вогняний Кінь не пробачить: в яких кольорах не можна зустрічати Новий 2026 рік  “Ми реалісти”: Зеленський зробив відверту заяву про повернення Криму та вступ до НАТО  Як зустріти 2026 рік Вогняного Коня: святковий стіл та подарунки  Зеленський попросив США допомогти провести вибори в Україні за "60–90 днів"всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.06.2024 2419

Що можна використовувати замість капусти в голубцях: такі варіанти страви ви ще не їли

Якщо під рукою немає капусти, але хочеться з'їсти голубців, пропонуємо вам 10 варіантів, чим її можна замінити.

87052a122a0a4b9dc8f738d7c4bab1b0_19.06.24

Начинку при цьому ви можете залишити традиційну, всі ці варіанти будуть чудово смакувати з фаршем (свинячий чи яловичий), рисом, смаженою цибульою та спеціями. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Наприклад, в азейбарджанській кухні можна зустріти цікаву національну страву долма. Вона схожа на звичні нам голубці, але начинка загортається у виноградне листя.

Також ви можете спробувати замінити капусту для голубців такими 10 варіантами:

  • листя ревеню — вони дадуть страві додаткової кислинки;
  • пекінська чи савойська капуста — у цьому разі вам не потрібно додатково проварювати листя, адже ця капуста більш м'яка і ніжна;
  • листя буряка;
  • листя хрону;
  • листя малини;
  • листя смородини;
  • кропива — тільки не забудьте її перед цим ошпарити окропом, щоб вона не пекла;
  • кінський щавель;
  • мангольд.

Останнім надзвичайно літнім варіантом можна назвати кабачки. Для приготування страви вам знадобиться десь 1-2 плоди. Їх потрібно нарізати тонкими смужками, в які загортається начинка, наче у рулет. Такі "кабачкові" голубці потрібно викласти у форму для запікання, приготувати томатну пасту, якою потім залити майбутню страву. Тушкувати їх потрібно до готовності у розігрітій до 180 градусів духовц приблизно 40 хвилин. Якщо любите сир, можна притрусити натертим вже готову страву і поставити в духовку ще на 10 хвилин, щоб продукт зарум'янився.

Оценка материала:

5.00 / 2
Що можна використовувати замість капусти в голубцях: такі варіанти страви ви ще не їли 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
19.06.2024 2419
Еще материалы раздела «Суспільство»