<
НОВИНИ ДНЯ: Карлсон розкрив гучні деталі приватної розмови з Путіним  Джонсон назвав політика, який допоможе закінчити війну в Україні  Без аномальних температур, проте спекотно: погода в Україні з 22 липня  Чи відступить спека у найближчі 10 днів: з'явився прогноз  17 липня спека до +39°, подекуди пройдуть дощі  Кияни пережили ще один найспекотніший день в історії спостережень  В Україні 17 липня буде найспекотніший день року: прогнозвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
18.06.2024 280

Чим корисна шовковиця, кому потрібно їсти її з обережністю

Купа вітамінів, мінералів, органічних сполук - чому потрібно їсти шовковицю.

c56f6dbed4d87a600fb8c0824759c6db_18.06.24

Розповідаємо, чому експерти рекомендують вживати шовковицю в разі авітамінозу, недокрів'я, шкірних захворювань як засіб для зміцнення здоров'я. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Користь шовковиці безперечна

Шовковиця багата на залізо, рибофлавін, вітаміни С і К, калій, фосфор, кальцій, а також значну кількість клітковини та органічних сполук. Завдяки своєму складу - великій кількості вітамінів, мікро- та макроелементів, які забезпечують організм енергією, - шовковиця корисна як для дорослих, так і для дітей.

  • Перш за все шовковиця покращує роботу шлунково-кишкового тракту. Ягоди містять багато харчових волокон, клітковини, які здатні нормалізувати роботу ЖКТ, покращити роботу кишківника, знизити ризик появи спазмів, здуття живота.
  • Та сама клітковина регулює рівень холестерину у крові, тим самим підтримуючи роботу серця та кровоносної системи. Антиоксиданти відіграють свою роль у захисті від серцево-судинних захворювань.
  • Антиоксидант (ресвератрол), виявлений у шовковиці, робить судини еластичними, знижує ймовірність утворення тромбів і розвитку серцево-судинних захворювань, наприклад, інсульту або інфаркту. Шовковиця знижує артеріальний тиск.
  • У шовковиці міститься велика кількість заліза, який рідко виявляють у фруктах. Високий його рівень сприяє профілактиці анемії.
  • Ягода знижує ризик виникнення онкологічних захворювань завдяки вмісту антиоксидантів (вітамінів C та А) та поліфенолів, які сприяють нейтралізації вільних радикалів, покращенню загального стану організму.
  • Шовковиця зміцнює кісткову тканину. Кальцій, якого багато в її ягодах, корисний для кісток і зубів. Магній, залізо та фосфор найбільш корисні для осіб похилого віку, вживання цих мінералів разом із шовковицею регулює мінералізацію кісткових тканин, знижує ризик остеопорозу та інших захворювань кісток.
  • Шовковиця дуже корисна для зору. Каротин, який є в ягодах, сприяє захисту органів очей від шкідливого впливу сонячних променів, також протидіє появі катаракти та хронічних захворювань сітківки.
  • Користь шовковиці для жінок. Антиоксидант ресвератрол, який міститься у шовковиці, позитивно впливає на зовнішній вигляд та уповільнює старіння. Регулярне її вживання робить шкіру еластичною й підтягнутою. А внаслідок низької калорійності та високого рівня вмісту води ягода допомагає схуднути.

Кому з обережністю потрібно їсти шовковицю

  • Шовковицю краще не вживати гіпотонікам, тому що вона знижує артеріальний тиск.
  • Якщо вживати шовковицю на голодний шлунок, це може спровокувати небажані прояви з боку шлунково-кишкового тракту.
  • Надмірне вживання шовковиці може викликати алергічну реакцію.
  • Оскільки вміст цукру в шовковиці досить значний, в разі діабету її плоди краще не вживати.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чим корисна шовковиця, кому потрібно їсти її з обережністю 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
18.06.2024 280
Еще материалы раздела «Суспільство»