<
НОВИНИ ДНЯ: Що таке "хиткі штати" і як вони вирішать долю президентських виборів у США  Британська розвідка назвала наслідки втрати "Газпромом" європейського ринку газу  На листопад готують план. Зеленський розповів про підготовку другого саміту миру, де має бути РФ  Горох буде готовим вже за 10-15 хвилин: ось, що треба робити  Спека не відступає: якої біди вона встигла накоїти та що кажуть синоптики  Закон про мобілізацію: чи оштрафують людину, яка оновила дані, але не пройшла ВЛК  Як змусити Росію до миру: в Офісі президента озвучили сценарійвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
20.06.2024 1467

Вареники з вишнею: класичний рецепт легендарної страви

Вареники з вишнею — це класика української кухні.

190e9db89f4d8c7901e1b7ff339b46ac_20.06.24

З величезного розмаїття начинок, які використовуються для вареників, влітку найактуальнішою стає саме вишня. І не тільки тому, що це якраз ягідний сезон, але ще й тому, що вишнева кислинка, присмачена сметаною, приємно освіжає у спеку. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Однак зовнішній вигляд і смак вареників залежить ще і від тіста. Особливістю пропонованого є те, що воно приготоване на кефірі. Це робить вареники особливо ніжними і пишними.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 2-2,5 склянки борошна
  • 1 склянка кефіру
  • 0,5 чайної ложки соди
  • дрібка солі

Для начинки:

  • 0,5 кг вишні
  • 100 г цукру

Приготування

У миску налити кефір кімнатної температури, посолити, додати соду і добре перемішати, щоб вона повністю погасилася. Потім частинами всипати просіяне борошно і замісити м'яке, що не линпе до рук тісто, що досягається його вимішуванням протягом 5 хвилин. Готове тісто накрити і залишити відпочити на пів години.

Вишню вимити, обсушити і видалити кісточки.

З вистояного тіста скачати валик, розрізати його на однакові шматочки, розкачати їх качалкою або просто розтягнути на долоні в круглі коржі, викласти в центр кожного по 3-5 вишень, присипати злегка цукром і сформувати вареники.

Підготовлені напівфабрикати опускати в киплячу злегка підсолену воду і варити 2-3 хвилини після спливання.

На замітку

  • Подавайте вареники з вишнею гарячими, посипавши цукром і полив сметаною.
  • Кефір для тіста можна замінити натуральним йогуртом, кислим молоком і навіть сироваткою.
  • Влітку як начинку використовуйте чорницю, смородину, полуницю, сливи, абрикоси.

Оценка материала:

5.00 / 2
Вареники з вишнею: класичний рецепт легендарної страви 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
20.06.2024 1467
Еще материалы раздела «Суспільство»