<
НОВИНИ ДНЯ: Грози, град та шквали: синоптик повідомив, де в Україні чекати негоди  Студентів відрахують за відмову від базової військової підготовки, - постанова уряду  Які вакансії в армії найбільш популярні та скільки людей на них відгукуються  В Україні 27 червня переважно без опадів, вдень до 30°  Уряд дозволив бронювати від мобілізації 100% фахівців: про яку категорію йдеться  США можуть зняти заборону на відправку військових підрядників до України, - CNN  У Міноборони не змогли відповісти, хто розробник застосунку "Резерв+": відеовсі новини дня
20.06.2024 244

Coca-Cola і Pepsi продовжують працювати на території РФ всупереч обіцянкам – Bloomberg

До Росії напої імпортують із сусідніх країн, таких як Грузія та Казахстан.

dccc4e7bbd355eee06c2d8d139a631b3_20.06.24

Попри заяви покинути російський ринок, компанії Coca-Cola та Pepsi досі залишаються на території РФ у різних формах. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це пише Bloomberg.

Видання пише, що Coca-Cola була однією з перших транснаціональних корпорацій, які пообіцяли піти з Росії на знак протесту.

"Прагнучи уникнути неминучих проблем, пов'язаних із дотриманням очікуваних західних санкцій щодо Кремля, Coca-Cola попросила своїх партнерів забрати банки та пляшки з магазинів, припинити постачання сиропу в автомати з газуванням та припинити виробництво напоїв", - мовиться в повідомленні.

Однак Coca-Cola за деякими показниками залишається провідним виробником газованих напоїв у Росії.

"Це пов'язано з тим, що Multon Partners, виробник кока-коли в країні, належить окремій компанії Coca-Cola HBC, зареєстрованій на Лондонській фондовій біржі, де головній компанії в США належить 21% акцій. Коли після вторгнення HBC припинила виробництво кока-коли, Multon представив "Добрий Cola". Вона стала найпопулярнішим газуванням у країні, займаючи 13% ринку. "Прибуток від продажу Coca-Cola у Росії просто перейшов до Coca-Cola HBC, яка завоювала частку ринку завдяки успіху "Доброго", - каже Гаррет Нельсон, аналітик CFRA Research.

Саму Coca-Cola, імпортують із сусідніх країн, таких як Грузія та Казахстан. Тільки завдяки цьому імпорту Coca-Cola посіла третє місце у рейтингу газованих напоїв у Росії, посідаючи 6% ринку.

"Хоча її обсяги в Росії зросли на 12% минулого року, але залишалися майже на третину нижче рівня 2021 року, коли Coca-Cola була безалкогольним напоєм, що найбільше продається, з 26% ринку. І хоча Coca-Cola отримує прибуток від популярності "Доброго" і сокового бізнесу Multon, що лідирує на ринку, компанія з Атланти заявляє, що відмовилася від управління цим підприємством", - вказано у повідомленні.

Нагадаємо, серед компаній, які залишилися працювати в Росії, найбільшу частку становлять німецькі, американські та японські.

Оценка материала:

5.00 / 2
Coca-Cola і Pepsi продовжують працювати на території РФ всупереч обіцянкам – Bloomberg 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
20.06.2024 244
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»