НОВИНИ ДНЯ: Яким буде жовтень в Україні: прогноз синоптиків  Прем'єр Грузії звернувся до жителів окупованих Абхазії та Осетії, але не згадав РФ  Трамп розкритикував Зеленського за небажання йти на угоду для врегулювання війни з РФ  В Україні похолодає: синоптик попередив про різку зміну погоди  Українці назвали мотиви рішень чиновників та запропонували методи боротьби з корупцією  Боєприпаси для авіації і не лише. США офіційно оголосили нову військову допомогу Україні  "Рупор" Путіна назвав причини коригування ядерної доктринивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
22.06.2024 284

Ще є на це час: які п'ять справ українці повинні обов'язково зробити до Трійці

Свято Трійці — важлива подія в житті вірян. Воно прив'язане до святкування Великодня, а тому не має сталої дати. 2024 року Трійцю ми святкуємо 23 червня. Що важливо не забути зробити до цього дня?

79bcdff7d67bbb78395ca97c6181a37b_22.06.24

Віряни стверджують, що до Трійці необхідно готуватися не менш ретельно, ніж до Великодня. А тому слід запам'ятати п'ять основних справ, які точно потрібно встигнути зробити до свята. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Поприбирати в оселі і на подвір'ї

Перед великими церковними святами серед українців прийнято ретельно прибирати в будинку. Здавна наші предки вірили, що зустрічати важливі події в неприбраній оселі — це погана прикмета. Завчасно виперіть гардини, вимийте підлогу. А ще власникам будинків слід подумати про прибирання ділянки, адже вона також повинна "зустріти" свято в чистоті.

Закінчити всі роботи з висівання

Наші пращури казали, якщо посадити все до Трійці, а на Зелені свята (як в народні називають це свято) "замаїш", то все зійде і буде радувати урожаєм. А тому субота, 22 червня, це останній день, щоб ще щось посадити на городі.

Дім прикрасити зеленню

На Трійцю прийнято прикрашати оселю живими квітами та зеленню. Зазвичай обирають чебрець, лепеху, полин — цими травами за традицією застилають підлогу. А ось від верби та осики краще відмовитися. За легендою, саме на осиці повівся Іуда після того, як продав Ісуса Христа. А верба вже "віддала" свою силу на Вербну неділю. Головним атрибутом Трійці в давнину вважалася береза, яка є символом Святого Духа.

Приготувати страви на святковий стіл

Традиційними стравами на Трійцю є кутя, мед, пироги з сиром, різноманітні солодощі. За народними прикметами, багатий стіл у це свято означає, що родина не буде відчувати бідності цілий рік. В давнину наші пращури обов'язково пекли коровай, який вважався символом щастя і добробуту. Ним пригощали не лише родичів, але й сусідів, друзів, знайомих.

Пом'янути покійних родичів

У суботу, за день до святкування Трійці, віряни йдуть на кладовище, щоб пом'янути покійних родичів. Це — Троїцька батьківська субота. На могилу обов'язково приносять живі квіти, які можна посадити чи просто поставити у вазу. Не забудьте також і поприбирати.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ще є на це час: які п'ять справ українці повинні обов'язково зробити до Трійці 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
22.06.2024 284
Еще материалы раздела «Суспільство»