НОВИНИ ДНЯ: Чому Зеленський бачить у Трампі шанс на завершення війни: The Telegraph дізнався деталі  "Довгі Нептуни" та 30 тисяч дальнобійних дронів: Зеленський розповів про українську зброю  Похолодання в Україні: синоптик розказав, де температура впаде до "мінусів"  У четвер Україні прогнозують погіршення погоди: дощ, сніг та ожеледицю  В Україні 20 листопада буде вітряно, на заході - похолодання та дощ із мокрим снігом  Потепління до +14, але ненадовго: синоптикиня озвучила прогноз погоди в Україні на 19 листопада  Зима близько: де в Україні чекати на сніг в понеділоквсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.06.2024 1247

Замість піци: рецепт оладок з шинкою і помідором

Такі несолодкі оладки чудово підходять як страва для легкого обіду або перекусу. А завдяки таким доступним інгредієнтам як шинка, сир, помідори і кукурудза, ці оладки за смаком нагадують піцу.

112233__2__950cb9a7f85630a3fe842cc5fc8cb242_650x410_26.06.24

Про те, як готувати несолодкі оладки з шинкою і помідорами, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний Telegram-канал "рецепти від mil_alexx". Про це повідомляють Контракти.UA.

Що потрібно для несолодких оладок

Для того, щоб приготувати таку "піцу" у вигляді оладок, потрібні такі інгредієнти:

  • борошно - 300 г;
  • яйця - 2 шт.;
  • молоко (або кефір) - 400 мл;
  • шинка - 150 г;
  • сир - 100 г;
  • кукурудза (консервована) - 100 г;
  • помідор - 150 г;
  • сіль - 1 ч. л.;
  • перець - 1 ч. л.;
  • паприка - 1 ч. л.;
  • сода - 1 ч. л.;
  • цукор - 1 ч. л.;
  • олія - для смаження.

Як готувати оладки з помідорами і сиром

Підготуйте начинку для оладок. Для цього шинку наріжте невеликими кубиками, а сир натріть на великій терці.

Замість шинки можна взяти смажену або варену курятину - або бекон. Сир також обирайте відповідно до свого смаку.

Помийте помідор і також наріжте кубиками, такого ж розміру, що і шинку. З консервованої кукурудзи злийте рідину.

Перелийте молоко до глибокої миски, розбийте до миски яйця і злегка перемішайте. Замість молока можна взяти кефір - тоді смак оладок може бути дещо кислішим.

Поступово, щоб уникнути грудочок, всипте борошно, а також сіль, перець, паприку та цукор, ретельно перемішуючи інгредієнти.

Коли тісто буде мати однорідну консистенцію, додайте до нього начинку - нарізані шинку і помідор, сир та кукурудзу. За бажанням можна додати кріп, базилік, руколу або навіть консервовані ананаси - якщо любите гавайську піцу.

Ще раз ретельно перемішайте тісто з начинкою. Розігрійте пательню з невеликою кількістю олії. Викладіть оладки, приблизно по дві столових ложки тіста на одну оладку.

Обсмажте їх на невеликому вогні до золотистого кольору - протягом 3 хвилин з кожного боку.

Зачекайте, доки оладки злегка охолонуть - і можна їсти, за бажанням додавши томатну пасту, кетчуп або улюблений соус.

Оценка материала:

5.00 / 2
Замість піци: рецепт оладок з шинкою і помідором 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
26.06.2024 1247
Еще материалы раздела «Суспільство»