<
НОВИНИ ДНЯ: Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотнішевсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.06.2024 155

Чому жінкам важливо, щоб їх чули: розповідає клінічний психолог

Стимулювання здорового спілкування – один із найважливіших аспектів любовного партнерства, і полягає він у маятниковому русі "давати – брати".

2d0bbc5a554546a76e168c4e3bd82417_26.06.24

Канадський клінічний психолог Jordan Peterson у подкасті каналу HawkMotivation поділився зі слухачами цікавою інформацією щодо того, чому важливо слухати жінку. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Одна з речей, яку треба розуміти про жінок – це те, що їх необхідно слухати й чути. Жінки більш чутливі до негативних емоцій, ніж чоловіки.

В середньому жінки більш компромісні, це пов'язано з материнським складником їхньої особистості, саме це робить їх більш чутливими до негативних емоцій. Можна назвати це "вбудованою системою виявлення загроз".

Коли цей механізм спрацьовує, якщо поряд є чоловік, жінка поділиться з ним своїми турботами. Чоловікові може здатися, що у всіх її словах і переживаннях велика кількість "помилкових спрацьовувань", бо її хвилюватимуть речі, які, можливо, не є такими, як вона їх бачить. А чоловік взагалі не вбачатиме в чомусь проблему.

За половину з того, про що вона говорить, можливо, і не варто переживати, але вона потурбується про все раніше за чоловіка. Іноді відчує біду раніше за нього. Це одна з причин, чому жінки є ініціаторами приблизно 75% розлучень, і можна було би сказати, якщо вона подала на розлучення, проблема в ній, але на практиці це далеко від істини. Звісно, ситуації та обставини бувають різні, але статистично вони розуміють, що не так у стосунках, раніше за чоловіка.

Жінка буде чимось стурбована і завжди спробує донести свої хвилювання до чоловіка, а от він, якщо йому не однаково, спробує одразу розв'язати проблему. Та, на жаль, це не допомагає, оскільки конкретики в жіночому хвилюванні може бракувати. Емоційно вона розуміє, що щось не так, і часто описово пояснює це чоловікові, який просто не бачить усієї картини. Тож їй доводиться тинятися й говорити про все, що може бути проблемою або пов'язано з нею. Від цього чоловік втомлюється, опускає руки та просто припиняє помічати її та слухати. Це помилка! Треба дати жінці час на відчуття, підтримати її, і згодом переживання здобудуть конкретний образ, проти якого вже треба виступити чоловікові. Не раніше, не пізніше.

Це справжня майстерність. Хтось скаже, що це неможливо, нереально піймати її думки, що мандрують, а от чоловіки, які живуть у довгому шлюбі, на противагу вашим сумнівам скажуть, що з пів слова розуміють власних дружин і з одного її погляду знають, що насувається якась "емоційна буря". Можливо, вона буде безпідставна і пройде повз, а можливо, і це понад 50% випадків, жіноча логіка спрацьовує на "ура!".

Якщо ви справді кохаєте її, це прийде само собою. І якщо вона кохає вас так само сильно, то у вас не буде проблем у з'ясуванні, коли вислухати, коли говорити, а коли слова взагалі не потрібні.

Стосунки – це робота, робота двох людей, і спілкування та вміння чути одне одного – запорука "гри в довгу".

Оценка материала:

5.00 / 2
Чому жінкам важливо, щоб їх чули: розповідає клінічний психолог 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
26.06.2024 155
Еще материалы раздела «Суспільство»