<
НОВИНИ ДНЯ: Росія, Китай та КНДР не будуть ворогами США, - Трамп назвав умову  Справа про штурм Капітолію проти Трампа: суд підвищив юридичну планку для прокурорів  Люди на пляжі - як "живий щит": Маломуж прокоментував "приліт" по відпочивальниках у Севастополі  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвоката  Синоптики дали прогноз на липень: яка погода чекає на українців  Спека посилиться: синоптики повідомили, якою буде погода 30 червнявсі новини дня
28.06.2024 252

Це ще не межа: енергетики попередили про збільшення періодів вимкнення світла

Пікове споживання електроенергії в Україні очікується у липні-серпні. Періоди вимкнення світла збільшаться.

_svitla_blekaut_foto___vitalii___nosach_rbk_ukrai__na20240006_f90faf562e15407bcf5f93b80cc6c09b_650x410_28.06.24

Про це в інтерв'ю РБК-Україна виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук. Про це повідомляють Контракти.UA.

Навантаження на енергосистему збільшується через обстріли, ремонт енергоблоків АЕС та спекотну погоду. Це підтверджує остання декада червня, коли періоди відключень суттєво збільшились. У ДТЕК попереджають, що це ще не межа.

"Ми наближаємося до літнього піку. Пік у нас - липень і серпень. Причина - велике споживання через кондиціонери. Генерація не збільшується, а зменшується через обстріли, і проміжки між подачею світла в будинках, на жаль, збільшуватимуться", - сказав Сахарук.

Відключення світла

Нагадаємо, відключення світла в останні дні в Україні стали довшими. Глава "Укренерго" Володимир Кудрицький сказав, що Україні зараз не вистачає потужності, щоб задовольнити споживання.

Як заявила заступник міністра енергетики Світлана Грінчук, зараз продовжується технічне обслуговування всіх доступних потужностей, щоб підготувати їх для стабільної роботи в осінньо-зимовий період. Ситуація стане кращою, коли завершаться всі технічні обслуговування та ремонтні кампанії, в першу чергу на атомних блоках.

Оценка материала:

5.00 / 2
Це ще не межа: енергетики попередили про збільшення періодів вимкнення світла 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
28.06.2024 252
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»