НОВИНИ ДНЯ: Синоптики повідомили, коли температура в Україні трохи підвищиться  Чи можливе введення миротворців в Україну: що говорять у владі  Печеня з грибами: український рецепт ситної страви в горщику  Морози накриють Україну: де буде найхолодніше  Біля Запоріжжя будують фортифікації в очікуванні російського наступу – The Economist  Чому заморозки не буде: Залужний надав докази, що Третя світова вже триває – до чого готова Україна та світ  В Україні не прогнозують опади на початку груднявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
30.06.2024 1005

Що додати до борщу під час варіння, щоб зберегти насичений червоний колір буряків

Не в усіх борщ виходить яскраво-червоного кольору, але це питання можна легко вирішити за допомогою маленької хитрості.

51bc7a4e47a62aac4856a6a5c51ae71b_30.06.24

Розповідаємо, чому буряк втрачає під час варіння свій насичений яскравий колір, і як цьому запобігти. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Чому борщ стає світлішим під час приготування

Щоб борщ вийшов не лише смачним, але й апетитним на вигляд, спочатку треба розібратися, чому він досить часто стає блідого помаранчевого кольору. Бо після того, як туди покласти буряки, рідина стає бордовою, а вже наприкінці приготування колір змінюється і набуває помаранчевого відтінку. Насправді, все залежить від буряків.

Якщо довго варити буряк, він втрачає свій колір. Тому цей овоч не варто довго готувати, а додавати до борщу за 10 хвилин до повної готовності страви. Також для борщу варто вибирати правильний сорт буряка — найкращими будуть салатні овочі темно-бордового кольору.

Як закріпити колір буряка: маленька хитрість, про яку мало хто знає

Аби борщ мав бордовий насичений колір, треба підготувати буряк. Перед тим, як додавати натертий овоч до борщу, слід вичавити на нього пів лимона, добре перемішати і дати постояти 3-4 хвилини. Таким чином яскравий колір "закріпиться" і страва набуде насиченого відтінку, буряк не виварюватиметься і залишиться яскраво-червоним.

Ще можна натерти сирий буряк і покласти до металевої миски — вона краще зберігає температуру. Потім треба залити натертий овоч окропом і дати постояти. А наприкінці приготування борщу, коли вже залишиться 5-10 хвилин до повної готовності, необхідно додати буряк. Таким чином він не втратить свого кольору, і борщ вийде бордового насиченого відтінку.

Оценка материала:

3.67 / 3
Що додати до борщу під час варіння, щоб зберегти насичений червоний колір буряків 3.67 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
30.06.2024 1005
Еще материалы раздела «Суспільство»