<
НОВИНИ ДНЯ: Які українські слова не мають точних відповідників у російській мові  Україна скорочуватиме видатки на оборону  Температурні контрасти. Синоптик дала прогноз погоди на 3 липня  Сім місяців на "паузі". Коли повністю запрацює синя гілка метро у Києві  Українським водіям "світять" нові штрафи – за що можуть покарати та яка сума  Українців попередили про погіршення погодних умов – подекуди град і шквали  Відстрочка від мобілізації через інвалідність батьків: як оформитивсі новини дня
Бізнес
Економіка
01.07.2024 236

В Україні стартував сезон чорниці: як її збирають та скільки коштує ця ягода

Жителі Полісся розповіли про збір чорниці.

85cfb0dda8774bef6e3cff7e2f05ddcf_01.07.24

На Поліссі стартував сезон збирання чорниці. Ягоди у лісі збирають, як дорослі, так і діти. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Скільки коштує кілограм і скільки часу треба, щоб його зібрати - у сюжеті кореспондентки ТСН Анни Махно.

У Зарічному на Поліссі стартував сезон збирання чорниці. Разом із місцевими ТСН рушила до лісу

Пані Віра каже, збирає чорниці і на продаж, і для себе. Пан Руслан з дружиною кажуть, що за 4 години зібрали 15 кілограмів чорниці. Спершу, каже, ягоди приймали по 60 гривень, напередодні ціна зросла до 75 гривень.

13-річний Павло збирає ягоди, що заробити на кишенькові. Підліток працює в батьковій військовій формі.

"Це татова одежа, загинув в Лимані. Та як єдиний син, хлопець в сім'ї та пішов заробляти грошs, допомагати матусі", - каже хлопець.

Після збирання люди їдуть здавати чорниці. Пані Інна Безменська приймає чорниці. Каже, сьогодні ціна впала – 70 гривень за літру. А от в сусідньому районі біля траси пані Валентина продає по 80. Оптом, каже, тут приймають на гривню дешевше. У Рівному ж правлять уже по 100. А от гірська чорниця на базарі в Івано-Франківську до прикладу аж по 130. І хоч збирають і діти, та праця це тяжка, каже пан Руслан з Зарічного.

"У день жара, тяжко, а ранком дуже тяжко бо дуже багато комарів", - каже інженер з охорони захисту лісу Руслан Христюк.

Та цей сезонний підробіток на Поліссі дуже важливий, бо від продажу так званих квитків на збір, прогнозують, отримають прибутку в понад 2 мільйони гривень.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні стартував сезон чорниці: як її збирають та скільки коштує ця ягода 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
01.07.2024 236
Еще материалы раздела «Економіка»