<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп переможе, на НАТО чекає "радикальна переорієнтація", - Politico  Чи відступить спека в Україні: синоптики дали детальний прогноз до кінця тижня  "Небезпечна для здоров'я людей": синоптикиня попередила про аномальну спеку в липні  5 липня в Україні буде спекотно і майже без опадів  Погода в Україні 4 липня: синоптик назвала найспекотніші регіони  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  В Україні 3 липня дощитиме у низці областей, вдень до +22°всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
03.07.2024 1223

Знайдено 44000–річного вовка, що чудово зберігся: в його шлунку можуть бути доісторичні віруси

Тепер його досліджують науковці.

5d7b06e714edd48fc22eb9ebe54ed75b_03.07.24

Вчені виявили стародавнього вовка, вік якого становить близько 44 000 років, який чудово зберігся в льоду. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомляє LAD Bible.

Тіло тварини виявили в північних регіонах РФ, покритих вічною мерзлотою, в 40 метрах під крижаною вершиною.

Насправді, вовк був знайдений ще 2021 року і відтоді його зберігали вчені. Тепер вони проводять розтин. Науковці розкрили тушу вовка та взяли зразки його внутрішніх органів, а також шлунково-кишкового тракту, в яких перетравлювалася їжа.

Вміст шлунка вовка поки що невідомий, але він може містити такі неприємності, як віруси, які, можливо, і вбили тварину. Завдяки цьому вчені сподіваються, що зможуть дізнатися про здоров'я вовка і навіть про те, що він міг їсти тисячі років тому.

Також команда обрала один зуб, щоб дізнатися про точний вік тварини, коли вона померла. Крім того, дослідження дозволить краще дізнатися про бактерії, які існували тисячі років тому.

Нагадаємо, вчені виявили іншопланетне життя у Сонячній системі. Супутники Юпітера та Сатурна вкриті придатними для життя океанами.

Оценка материала:

5.00 / 2
Знайдено 44000–річного вовка, що чудово зберігся: в його шлунку можуть бути доісторичні віруси 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
03.07.2024 1223
Еще материалы раздела «Суспільство»