НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Політика
Світ
10.07.2024 252

В Ірані затонув один із найсучасніших кораблів ВМС - фрегат Sahand: що відомо

Іранський військовий корабель затонув в порту.

353ff769d0427b5e5244d50b85b6a895_10.07.24

Один із найсучасніших кораблів Військово-морських сил Ірану – фрегат Sahand – затонув 7 липня за невідомих обставин в іранському порту Бендер-Аббас, поблизу Ормузської протоки. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це пише видання Independent.

За даними державних ЗМІ Ірану, кілька людей отримали поранення. Військовий корабель перекинувся та затонув під час ремонту в порту.

У повідомленні інформаційного агентства IRNA говориться, що судно вийшло з балансу після того, як набрало води під час ремонту на причалі. Іранський легкий фрегат Sahand сильно нахилився на лівий борт та перекинувся на корму.

У Військово-морських силах заявили, що існує ймовірність того, що фрегат може бути "збалансований", оскільки інцидент стався на мілководді.

Експерти припускають, що причиною могло стати погане обслуговування або аварія на стоянці, але не виключають і саботаж.

Як зазначається, фрегату Sahand 12 років, і воно було одним з найсучасніших надводних бойових кораблів у складі ВМС Ірану. Sahand – один з останніх фрегатів Ірану, які були поставлені Великою Британією до революції в країні та залишаються на озброєнні ВМС Ірану досі.

Корабель був оснащений ракетами "земля-земля" і "земля-повітря", зенітними батареями і передовими радіолокаційними системами.

Згідно з повідомленнями, від моменту будівництва корабель був модернізований новим радаром, ракетами ППО середньої дальності та додатковими протикорабельними ракетами.

Це третій випадок затоплення іранського військового корабля за останні шість років – Damavand затонув у Каспійському морі в січні 2018 року після зіткнення з хвилерізом, а Kharg затонув у червні 2021 року після пожежі в Оманській затоці.

Нагадаємо, в Ірані обрали нового президента Масуда Пезешкіяна – що про нього відомо.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Ірані затонув один із найсучасніших кораблів ВМС - фрегат Sahand: що відомо 5.00 5 2
Політика / Світ
10.07.2024 252
Еще материалы раздела «Світ»