НОВИНИ ДНЯ: Полуничне тирамісу в стакані: надзвичайно простий рецепт популярного десерту від Лілії Цвіт  В Україні буде новий стандарт профільної середньої освіти: що зміниться для старшокласників  Взимку працюватимуть усі доступні атомні блоки, є чіткі терміни ремонту, - Галущенко  Замах на Трампа: ФБР хоче допитати експрезидента США  Неймовірно смачні медові кекси: рецепт випічки до чаю чи кави  Від розвідників до діловодів: кого потребує українська армія 2024 року  Сухо та спекотно: прогноз погоди в Україні на 27 липнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
11.07.2024 570

В Україні обвалилися ціни на кавуни – експерти повідомили причину

Станом на 9 липня ціна на кавун в Україні на 47% нижча за аналогічний період 2023 року.

22e0c4df68c2ca064a23ac3526902df8_11.07.24

Українські виробники баштанних заявляють про низький попит на кавуни. Через це стрімко падають ціни, а урожай перебуває під серйозною загрозою загибелі. Аномальна спека в Україні спричиняє пошкодження кавунів сонячними опіками, що лише посилює проблеми зі збутом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

"Продавці поспішають з реалізацією, бо врожай страждає від спеки. В деяких господарствах уже відмічені випадки пошкодження кавунів сонячними опіками, що лише посилює проблеми зі збутом", – розповіли фахівці.

Згідно з даними щоденного моніторингу проєкту, станом на 9 липня ціни на кавун вже опустилися до 10-18 грн/кг (0,25-0,44 дол./кг), що в середньому на 40% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня.

"Основною причиною, яка спровокувала таке різке цінове зниження, стало сезонне збільшення пропозиції кавунів із місцевих господарств. Водночас посуха, яка спостерігається в низці областей, негативно позначається на якості кавунів, що також чинить тиск на ціни", – заявили експерти.

Тим часом проблеми з енергетикою та мобілізація в Україні впливають на ціни продуктів на полицях магазинів.

Про це розповів аналітик "УКАБ" Максим Гопка. За його словами, ціни на більшість овочів на кінець червня впали, а вартість усього виду м'яса залишається незмінною.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні обвалилися ціни на кавуни – експерти повідомили причину 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
11.07.2024 570
Еще материалы раздела «Економіка»