НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
11.07.2024 207

Дієтологи розповіли, які горіхи містять більше білка, ніж яйця

Горіхи мають багато переваг для здоров'я. Але, коли йдеться про кількість білка, деякі з них є кращими за інші.

46922ea896b3533132690849de213696_11.07.24

Горіхи містять багато корисних речовин, зокрема клітковину і білок. Останні допомагають надовго залишатися ситими, уповільнюють процес травлення, стабілізують рівень цукру в крові, забезпечуючи організм постійною енергією. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Деякі горіхи містять більше білка, ніж інші. В них ви знайдете стільки ж цієї поживної речовини, скільки її є в яйці. Саме яйця зазвичай вважаються одним з найкращих продуктів за вмістом білка (6 г на 1 яйце), а тому їх часто використовують як орієнтир.

Арахіс

На 1/4 чашки — 7 г білка

Хоча технічно арахіс — це бобова культура, яка росте під землею, однак його часто споживають як горіх. Він відрізняється високою поживною цінністю, особливим смаком та текстурою. Причому в США цей продукт — один із найбільш популярних. А все через його доступність, стабільність та поживність.

Мигдаль

23 шт. — 6 г білка

Цей горіх надає організму чимало енергії завдяки високому вмісту вітамінів і мінералів, зокрема антиоксидантів, клітковини. Мигдаль позитивно впливає на здоров'я серця. А ще забезпечує цілих 10% щоденної потреби людини у клітковині. Несолоний мигдаль можна додавати до салатів чи використовувати як основний компонент для тортів.

Фісташки

на 29 г — 5,95 г білка

Фісташки також містять чимало корисних речовин. Зокрема, вони багаті на калій, який допомагає регулювати артеріальний тиск, вітамін В6 для підтримання імунітету, марганець, який бере участь у формуванні кісток. За результатами нового дослідження, завдяки регулярному вживанню фісташок можна значно покращити кишковий мікробіом. Ці горіхи добре поєднуються з рибою та куркою.

Оценка материала:

5.00 / 1
Дієтологи розповіли, які горіхи містять більше білка, ніж яйця 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
11.07.2024 207
Еще материалы раздела «Суспільство»