НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
12.07.2024 190

Чи здорожчає транспорт у Києві: відповідь КМДА

Київ не планує підвищувати вартість проїзду у громадському транспорті.

facb16a3919fef219aefabdb430bb941_12.07.24

В українських містах підвищують вартість поїзду в міському транспорті. Ціни вже зросли у Вінниці та Івано-Франківську. Деякі міста планують підвищити тарифи вже найближчими місяцями. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Чи планують збільшили тарифи за проїзд у міському комунальному транспорті Києва, повідомляє РБК-Україна з посиланням на коментар КМДА.

У Київській міськраді кажуть, що поки підвищувати вартість проїзду в міському транспорті Києва не планують.

Водночас від 1 липня до 31 серпня проїзд для школярів у громадському транспорті Києва буде платним. Безкоштовно і з частковою оплатою школярі можуть їздити в транспорті під час навчального року. Однак школярі можуть купити проїзний на місяць або на другу половину місяця зі знижкою в 75% – через застосунок Київ Цифровий або термінал самообслуговування.

Зараз вартість проїзду в автобусі, трамваї, тролейбусі, метрополітені, фунікулері Києва становить 8 грн, у міській електричці – 15 грн. Проїзд у маршрутках у межах міста коштує 12-15 грн.

Раніше повідомлялося, що в Києві можуть вчетверо підвищити тариф на проїзд у метро. За словами директора Київського метрополітену Віктора Брагінського,  економічно обґрунтований тариф на проїзд становить понад 30 гривень.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи здорожчає транспорт у Києві: відповідь КМДА 5.00 5 2
Життя та Стиль / Столиця
12.07.2024 190
Еще материалы раздела «Столиця»