НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
13.07.2024 3336

Допоможе при відключеннях світла. Як купити сонячну станцію за 30% вартості: відповідь КМДА

В Україні тривають відключення світла, і люди шукають альтернативні способи живлення електроенергією. На багатоквартирний житловий будинок можна встановлювати сонячні електростанції, які допоможуть освітлювати під'їзди, двір, підтримувати роботу насосів. Щоб встановити станцію, в цьому питанні мають дійти згоди самі мешканці.

gettyimages_1500007468_e51c2028a545b1c6102454810c630405_650x410_13.07.24

Скільки будинків у столиці вже встановили такі станції та як їх придбати за 30% від вартості, РБК-Україна розповіли у Київській міській державній адміністрації. Про це повідомляють Контракти.UA.

Скільки будинків встановили сонячні панелі в Києві та як це зробити

Із 2015 року у місті Києві діє Конкурс проєктів з реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках міста Києва, в яких створені об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), а також у кооперативних будинках (ЖБК), повідомляють у КМДА у відповідь на запит РБК-Україна.

За цією програмою, 30% робіт реалізується за кошти співвласників, а 70% за кошти бюджету Києва.

"Один з напрямів, які реалізуються в рамках Конкурсу проєктів – це реконструкція або технічне переоснащення систем електропостачання та/або теплопостачання та/або гарячого водопостачання із застосуванням відновлюваних чи альтернативних джерел енергії", – кажуть у КМДА.

За рахунок коштів бюджету міста Києва вже було встановлено сонячні електростанції у дев’яти житлових багатоквартирних будинках ОСББ та ЖБК, йдеться у повідомленні.

Як допоможуть сонячні станції при відключеннях світла

Споживання згенерованої електричної енергії дозволяє будинкам у ситуаціях, пов’язаних із плановими й аварійними відключеннями електричної енергії, використовувати її у різних цілях, кажуть у Київській міській державній адміністрації.

Згенеровану сонячними станціями електроенергію у житловому будинку можна використовувати для:

роботи ліфтів;

освітлення місць загального користування будинку;

роботи насосів холодного та гарячого водопостачання;

насосів індивідуальних теплових пунктів;

роботи теплових насосів систем підігріву гарячої води та системи опалення (в опалювальний період);

живлення систем інтернету та відеонагляду та інших потреб будинку.

Нагадаємо, сонячні панелі не перший рік здобувають популярність в Україні. А через російські удари по енергетиці питання альтернативних джерел електрики стає ще актуальнішим. Ми писали про топ-5 причин для встановлення сонячних панелей.

Також у КМДА пояснили, як отримати компенсацію за генератори для будинку.

Оценка материала:

5.00 / 3
Допоможе при відключеннях світла. Як купити сонячну станцію за 30% вартості: відповідь КМДА 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
13.07.2024 3336
Еще материалы раздела «Суспільство»