НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Бізнес
Економіка
14.07.2024 679

Що буде з гривнею 2025 року, якщо триватиме активна війна: в НБУ розповіли

У Нацбанку вважають, що курсу гривні потрібно давати можливість потроху коливатися залежно від подій в економіці.

ce88381484fc1f6ab542bb882c7d3078_14.07.24

Радник голови НБУ Юрій Городніченко відповів, яким бачить рух курсу гривні до кінця 2024 і 2025 року в разі продовження активної фази війни. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це Городніченко сказав у інтерв’ю виданню "РБК-Україна".

За словами радника голови НБУ, невідомо, на яких позначках буде курс гривні наприкінці цього року чи наступного. Обмінний курс визначатимуть ринкові фактори.

"Звичайно, ми маємо значний структурний дефіцит валюти через те, що доводиться завозити в країну багато критичного імпорту. І від цього нікуди не подітися. Але враховуючи наявність значних резервів НБУ і фінансової допомоги від зовнішніх партнерів, думаю, ми зможемо покривати цей структурний дефіцит", – вважає Городніченко.

"Але все одно курсу гривні потрібно давати можливість потроху коливатись залежно від подій в економіці", – додав він.

До слова, раніше банкір спрогнозував, що в липні на валютному ринку України очікується продовження періоду "курсової млявості", незважаючи на часті зміни курсу долара.

Оценка материала:

5.00 / 2
Що буде з гривнею 2025 року, якщо триватиме активна війна: в НБУ розповіли 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
14.07.2024 679
Еще материалы раздела «Економіка»