НОВИНИ ДНЯ: Повітряні сили показали, як льотчик Karaya нищить переправи у Курській області  Як почнеться осінь в Україні: прогноз погоди на 1 вересня  Як обмеження експорту з Китаю змінить ситуацію з дронами в Україні: оцінка військового  Монголія зобов'язана арештувати Путіна під час його візиту до країни, - МКС  Україна розірвала лінію засекреченого телефонного зв'язку з Москвою  Синоптики дали прогноз на перший день осені  Страх і сумніви Заходу. Чому Україні не дають "далекобійність" для ударів по Росіївсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.07.2024 1123

Залишилось недовго: синоптикиня повідомила, коли спека спаде

На заході країни температура повітря знизиться.

309c557ff9599fc23aeba753119bb461_15.07.24

Південь, центр, схід залишатимуться ще тривалий час серед надзвичайної спеки. Однак у західних областей спека дещо спаде. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко.

"Західні області можуть легше дихати, бо все ж близькість до атлантичних процесів дасть про себе знати - там від 16 липня полегшає. А потім на Житомирщині, Київщині (включно з Києвом) та Чернігівщині - 18 липня також очікується послаблення спеки", - написала вона

За її даними, будуть ще хвилі спеки, проте ця, від 14 до 17 липня, схоже, найсильніша у всеукраїнському масштабі.

Нагадаємо, у ДСНС попередили, що у більшості східних й південних областей очікується аномальна спека. За даними "Укргідрометцентру", причина — у поширенні тропічного повітря з Африки. Рятувальники порадили за можливості не виходити на вулицю і пити багато води.

В "Укренерго" повідомили, що через спеку більш відчутний дефіцит потужності в енергосистемі. З підвищенням температури збільшилося й споживання електроенергії, тому протягом усієї доби будуть застосовувати графіки відключень.

Оценка материала:

5.00 / 3
Залишилось недовго: синоптикиня повідомила, коли спека спаде 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
15.07.2024 1123
Еще материалы раздела «Суспільство»