<
НОВИНИ ДНЯ: NASA показало цікаве зіткнення пари галактик у формі пінгвіна та яйця  Сестра Софії Ротару відповіла, де перебуває співачка під час війни, та чи спілкується вона з нею  Прорив РФ на Харківщині: Зеленський відповів, чи не шкодує про звільнення Залужного  Курячі стегна в маринаді на мангалі: рецепт для пікніка  Церковний календар на серпень 2024 року: нові дати Спасів та Усікновення голови Івана Хрестителя  Британська розвідка назвала наслідки втрати "Газпромом" європейського ринку газу  На листопад готують план. Зеленський розповів про підготовку другого саміту миру, де має бути РФвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.07.2024 159

Курячі стегна в маринаді на мангалі: рецепт для пікніка

Щоб приготувати смачні, соковиті, у хрумкій скоринці курячі стегна, головне – купити свіже м'ясо і правильно приготувати маринад.

2f7836f22451cd39e6418fd7e6d30aec_16.07.24

М'ясо маринується в соусах і спеціях кілька годин, а потім смажиться на мангалі. Подавайте на стіл зі свіжими овочами, зеленню або улюбленим соусом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

стегно куряче - 5 шт.

соус соєвий - 4 ст. л.

соус теріякі - 3 ст. л.

кетчуп для шашлику гострий - 1 ст. л.

Часник - 5 зубків

сік лимона - 1 ст. л.

пиво світле - 150 мл

Приготування:

  1. Курячі стегна промийте та обсушіть паперовим рушником. Зробіть у м'ясі проколи ножем.
  2. Часник очистьте і вичавіть через прес.
  3. Для маринаду в глибокій мисці з'єднайте соєвий соус, соус теріякі, кетчуп, часник, сік лимона, сіль і пиво. Перемішайте. Викладіть підготовлені стегна в маринад. Все ретельно перемішайте, щоб він рівномірно розподілився по всіх шматочках курки. Накрийте плівкою та покладіть до холодильника на 2-3 години.
  4. Замариновані стегна викладіть на решітку та покладіть на мангал. Смажте з двох боків (періодично перевертаючи решітку) приблизно 20-25 хвилин. Готовність перевірте, проткнувши куряче стегно ножем у найтовщій його частині: якщо з проколу виділяється прозорий сік, отже, м'ясо готове, а якщо червоний – треба ще підсмажити його кілька хвилин.

Поради:

  • Курячі стегна можна залишити маринуватися на ніч.

Оценка материала:

5.00 / 1
Курячі стегна в маринаді на мангалі: рецепт для пікніка 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
16.07.2024 159
Еще материалы раздела «Суспільство»