<
НОВИНИ ДНЯ: Вашингтон, Брюссель чи Київ: якій владі більше довіряють українці  ЦНАПи – все?: де можна оновити дані після 17 липня  Температура води в Дніпрі у Києві перевищила рекорд 2010 року та наблизилася до 30 градусів  Військовий обов'язок в Україні. Чи можуть призвати на службу виключених і знятих з обліку  Зеленський планує позбавити державних нагород зрадників: деталі  Чи можуть в Україні збільшити кількість блокпостів після 17 липня: що говорять у Міноборони  У частині України спека послабне: прогноз погоди на 18 липнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
17.07.2024 938

Ребра в капусті: простий рецепт старовинних голубців

Ця страва дуже схожа на звичайні голубці, проте кожен листочок ховає в собі не фарш, а реберце. Як і в звичайному рецепті, для багатого смаку начинки використовуються овочі, а також соус.

freepik_com_910_46436387079abbee172154cdc756f84d_650x410_17.07.24

Про те, як приготувати ребра в капустяному листі, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ". Про це повідомляють Контракти.UA.

Що потрібно для ребер в капустяному листі

Для приготування цієї старовинної української страви потрібні такі інгредієнти:

  • вода - 600 мл;
  • ребра - 1,5 кг;
  • сало - 500 г;
  • морква - 1 шт.;
  • капуста - 1 шт.;
  • цибуля - 2 шт.;
  • часник - 3-4 зубчики;
  • сметана - 150 г;
  • томатна паста - 1 ст. л.;
  • лавровий листок - 1 шт.;
  • копчена паприка - 3 г;
  • перець чорний мелений - 3 г;
  • сіль - 15 г;
  • перець духмяний - 3 шт.

Як готувати ребра в капустяному листі

Розпочніть приготування з обробки шматка свіжого сала: його потрібно нарізати на пластинки, а потім витопити з нього жир. Потім наріжте пластинки на смужечки. На такому смальці потрібно буде зробити овочеву засмажку.

Розігрійте пательню, викладіть сало та обсмажте його до золотистої скоринки з кожного боку.

Поки смажиться сало, підготуйте овочі. Для цього цибулю потрібно почистити та нарізати кубиками. Водночас не забувайте перемішувати шкварки.

Часник очистьте і злегка притисніть ножем, одразу додайте його до сала. Моркву помийте, почистьте і натріть на маленькій терці.

Коли шкварки випустять достатньо жиру, перекладіть їх в окрему миску, проте не поспішайте їсти - вони ще потрібні для страви.

Пересипте до пательні цибулю та моркву і смажте їх до золотистого кольору на середньому вогні. Поки смажиться морква з цибулею, промийте ребра і, якщо ви не купували їх поштучно, розріжте на окремі реберця.

В цей час поставте на вогонь глибоку каструльку з водою - в ній пізніше потрібно буде пропарити капусту.

Перекладіть реберця до глибокої миски і замаринуйте їх, посипавши їх сіллю, перцем та паприкою.

Поки ребра маринуються підготуйте капусту. Щоб отримати багато листків, спочатку виріжте качан - тверду серцевину. Пропарте капусту в каструлі з водою, злегка підсоливши овоч.

Важливо слідкувати, щоб листя капусти не переварилося, а лише стало прозорим і гнучким. Тоді капусту необхідно дістати з окропу і зачекати, доки вона злегка охолоне.

Після цього зніміть м'які листочки, і повторіть процедуру, поки листків не буде достатньо для ребер - їхня кількість має бути більшою, аніж кількість ребер.

Якщо використовуєте молоду капусту, після пропарювання є радять занурити в холодну воду, щоб зупинити процес розм'якшення.

До готової засмажки додайте томатну пасту, перемішайте і протушкуйте ще 3-4 хвилини. Зачекайте, доки засмажка злегка охолоне, щоб не обпектися при формуванні голубців.

У глибоку каструлю викладіть декілька листів капусти - це потрібно, щоб не пригоріли голубці, які будуть лежати на капусті. На капустяне листя викладіть шкварочки.

Сформуйте голубці - в середину капустяного листочка покладіть реберця, додайте 1 ст. л. засмажки. Закрийте краї листка, щоб не випала начинка.

Викладіть голубці на шкварки і приготуйте сметанкову заливку. Для цього потрібно злегка підсолити сметану, додати лавровий листок та декілька горошинок перцю.

Після цього сметану потрібно залити водою - і перемішати суміш. Влийте такий соус до каструлі з голубцями, а щоб капустяні рулетики не підіймалися, їх можна накрити невеликою кришкою, діаметром меншою, ніж діаметр каструлі.

Доведіть голубці в соусі до кипіння на великому вогні, потім зменште вогонь до мінімуму. Готуйте голубці приблизно протягом 1-1,5 години.

Після цього їх можна подавати до столу, поливши соусом з каструлі, і повідомивши тих, хто куштуватиме страву, про реберця всередині.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ребра в капусті: простий рецепт старовинних голубців 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
17.07.2024 938
Еще материалы раздела «Суспільство»