<
НОВИНИ ДНЯ: Їм не пощастило, як Трампу: кого із президентів США вбили під час замаху  Уряд визначив норми спрощеного отримання статусу УБД  Без опадів та до + 34°С: прогноз погоди по Київщині на 11 липня  Спека посилиться - подекуди до 40°  Втрачено єдину в країні онкогематологічну лабораторію: що відомо про руйнування в "Охматдиті"  В деяких областях України 10 липня пройдуть дощі  Цього тижня нас чекають температурні рекорди.всі новини дня
Політика
Світ
15.07.2024 484

ППО, авіація та фінансування власного виробництва зброї: що отримає Україна після саміту НАТО

Міністр оборони Рустем Умєров також анонсував використання прибутків від заморожених активів Росії для підтримки оборони України.

На 75-му саміті НАТО партнери України оголосили про надання нової фінансової допомоги, зокрема додаткових систем ППО, літаків F-16, та фінансування власного виробництва зброї. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

 

Про це повідомило Міністерство оборони України.

Серед найважливіших позицій у списку військової допомоги – 5 новітніх батарей ППО (4 Patriot та 1 Samp/T) від США, Німеччини, Румунії, Нідерландів та Італії. Крім того, союзники виділили десятки тактичних систем ППО: NASAMS, HAWK, IRIS T-SLM, IRIS T-SLS та Gepard.

Міноборони України оприлюднило повний список військової допомоги від союзників:

  • США – пакет на 225 млн доларів, в тому числі батарея Patriot та ракети до неї, ракети для NASAMS, артилерійські снаряди, протитанкові ракети;
  • Німеччина – система Patriot та ракети до неї, артилерійські снаряди, дрони, військово-інженерна техніка та інше обладнання;
  • Норвегія – пакет на 93 млн доларів, а також 6 літаків F-16 та запчастини до гелікоптерів Sea King;
  • Британія – щорічна допомога в розмірі 3 млрд фунтів стерлінгів на військову підтримку до 2030/31 років;
  • Данія – фінансування виробництва в Україні 18 артсистем "Богдана";
  • Литва – антидронові системи та патрони калібру 5,56х45;
  • Нідерланди – 300 млн євро на закупівлю боєприпасів для винищувачів F-16;
  • Канада, Австралія та Нова Зеландія – пакети військової допомоги загалом на 538,68 млн доларів.

Міністр оборони Рустем Умєров також анонсував використання прибутків від заморожених активів Росії для підтримки оборони України.

Нагадаємо, саміт НАТО спровокував чимало сумнівів в стратегії Заходу щодо підтримки України. Попри те, що підтримка союзників допомагає Україні дати відсіч ворогу, вона недостатня, щоб виграти війну.

Оценка материала:

5.00 / 2
ППО, авіація та фінансування власного виробництва зброї: що отримає Україна після саміту НАТО 5.00 5 2
Політика / Світ
15.07.2024 484
Еще материалы раздела «Світ»