НОВИНИ ДНЯ: В Україні частину областей зачепить похолодання: синоптикиня дала детальний прогноз  Путін зробив ставку на затяжну війну: генерал Маломуж розкрив плани Росії  Оладки з грушею без цукру: рецепт корисного сніданку  Синоптикиня попередила про короткочасне похолодання в Україні та повідомила кого воно не торкнеться  Куди в Росії досягають ракети Storm Shadow: мапа об’єктів  Путін не виключає можливості оголосити ще одну хвилю мобілізації, - ISW  Тепло, як у серпні: у Києві оновлений четвертий температурний рекорд за три днівсі новини дня
Політика
Світ
18.09.2024 248

Туреччина успішно випробувала свою систему ППО "Сталевий купол": деталі

Турецька система SIPER-2 продемонструвала свою здатність захищати від крилатих ракет і інших загроз.

1af9485b5fb9064f453c4fe7f96963c8_18.09.24

Туреччина успішно провела випробування нової системи протиповітряної оборони під назвою SIPER-2, також відомої як "Сталевий купол". Цю систему розробляли турецькі компанії Aselsan, Roketsan і Tübitak SAGE. SIPER-2 складається з кількох компонентів, включаючи зенітно-ракетний комплекс Sungur, систему ППО дальнього радіусу дії SIPER і лазерну установку. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомило турецьке видання NTV.

Основні характеристики SIPER-2 включають можливість одночасного запуску ракет з восьми пускових установок, кожна з яких здатна вистрілити по шість ракет. Крім того, система обладнана функцією ідентифікації цілей «свій-чужий». Заявлено, що SIPER-2 зможе перехоплювати різноманітні повітряні загрози, такі як крилаті ракети, винищувачі, ракети класу «повітря-земля», безпілотники і, в перспективі, балістичні цілі.

Директор оборонної промисловості Туреччини, Халюк Гергюн, підкреслив, що система SIPER забезпечує ефективний захист на великій відстані і висоті, що сприяє досягненню мети з повного незалежного захисту кордонів країни. Очікується, що до кінця 2024 року SIPER-2 буде офіційно введено в експлуатацію в армії Туреччини.

Нагадаємо, 15 вересня та в ніч проти 16 вересня російські війська атакували Україну безпілотниками "Шахед". Радіотехнічні війська Повітряних сил виявили та супроводили 56 дронів. Підрозділи ППО знищили більшість ворожих безпілотників.

Оценка материала:

5.00 / 2
Туреччина успішно випробувала свою систему ППО "Сталевий купол": деталі 5.00 5 2
Політика / Світ
18.09.2024 248
Еще материалы раздела «Світ»