НОВИНИ ДНЯ: У Зеленського відреагували на пропозицію РФ розділити Україну  Зеленський розповів, як Україна повертатиме Крим  Ідеальний рецепт на Новий рік 2025: як засолити будь-яку рибу за 15 хвилин  Перші дослідження ґрунту з темного боку Місяця розкрили нові факти  Удари ЗСУ вглиб Росії: експерт назвав цілі ракет ATACMS  Бойові дії в Україні можуть припинитися 2025-го: деталі від The Economist  Як приготувати найніжніші та найсоковитіші відбивні: допоможе цей секретний інгредієнтвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
17.07.2024 344

Містять багато корисних компонентів. В МОЗ назвали локальні "суперфуди"

В українських магазинах та навіть, можливо, у ваших коморах, є безліч "суперфудів", які мають високий рівень поживних, біологічно активних та корисних для здоров’я речовин.

2__1__d83cd722d44a0246b9bb48c539cadf02_650x410_17.07.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Facebook-сторінку Міністерства охорони здоров'я. Про це повідомляють Контракти.UA.

Серед локальних українських "суперфудів" можна виділити:

  • гречку. Вона є відмінним джерелом білків, повільних вуглеводів, клітковини та вітамінів групи В. Крім того, цей продукт багатий на мідь, залізо, магній, марганець, фосфор, селен та цинк. Гречана каша або суп забезпечують збалансоване та поживне харчування;
  • буряк. Він містить повільні вуглеводи, клітковину, фолієву кислоту та марганець. Його нітратні сполуки допомагають знижувати артеріальний тиск, а пігменти беталаїни мають протизапальні властивості. Буряк можна використовувати в багатьох стравах, таких як борщ, салати та буряковий квас;
  • гарбуз. Він багатий на вітаміни А і С, а також на калій. Гарбузове насіння містить білки, ненасичені жирні кислоти, залізо, магній, марганець, фосфор і цинк. Гарбуз має тривалий термін зберігання і є універсальним інгредієнтом для різних страв;
  • квашену капусту. Містить багато вітаміну С, вітаміну К та молочнокислих бактерій, які діють як природний біоконсервант. Це чудовий приклад ферментованого продукту і відмінний варіант для швидкого салату до будь-якого прийому їжі;
  • волоські горіхи. Є джерелом білків, клітковини, поліненасичених жирних кислот, фолієвої кислоти, вітамінів В1 і В6, заліза, магнію, марганцю, фосфору та цинку. Їх можна додавати до салатів, соусів, десертів або використовувати як перекус.

Нагадаємо, РБК-Україна також писало й про те, скільки необхідно вживати овочів та фруктів, щоб бути здоровим.

Оценка материала:

5.00 / 2
Містять багато корисних компонентів. В МОЗ назвали локальні "суперфуди" 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
17.07.2024 344
Еще материалы раздела «Суспільство»