<
НОВИНИ ДНЯ: Кремль готує росіян до 10-річної війни з повним знищенням України в кінці, - ISW  Уряд пропонує збільшити військові видатки на 500 млрд гривень: на що підуть кошти  Кремль посилює утиски критиків війни з Україною всередині РФ — британська розвідка  Чи відступить спека у найближчі 10 днів: з'явився прогноз  17 липня спека до +39°, подекуди пройдуть дощі  Кияни пережили ще один найспекотніший день в історії спостережень  В Україні 17 липня буде найспекотніший день року: прогнозвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.07.2024 164

Залишається пюре після вечері? Приготуйте з нього фінські палянички

Інколи після приготування пюре на обід чи вечерю, певна частина залишається - а їсти холодну страву не хочеться. Проте пюре можна використати для приготування смачної фінської випічки.

_rbk_56___2__eb2d78233d3f76851dbe99ff5c94112e_650x410_19.07.24

Про те, як приготувати з пюре смачні палянички, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "ПРОСТІ РЕЦЕПТИ з Марією Щербатюк". Про це повідомляють Контракти.UA.

Що потрібно для фінських картопляних паляничок

Для того, щоб перетворити пюре на хрумкі пласкі булочки, необхідні такі продукти:

картопляне пюре - 500 г;

ковбаса варена - 100 г;

перець болгарський (заморожений або свіжий) - 40 г;

борошно - 500 г;

вода - 200 мл;

дріжджі свіжі - 10 г;

цукор - 0,5 ч. л.;

сіль - 0,5 ч. л.;

олія - для смаження.

Як готувати картопляні фінські булочки

Приготувати такі палянички з пюре достатньо просто. Крім цього, для начинки можна використовувати не лише ковбасу та перець, а й помідори, цибулю, гриби та зелень.

Налийте в глибоку миску воду, всипте сіль та цукор, злегка перемішайте. Після цього додайте живі дріжджі або дріжджі швидкої дії. Знову перемішайте суміш та перекладіть до миски картопляне пюре.

Перед додаванням до дріжджів, пюре варто злегка підігріти, щоб воно було кімнатної температури - але не холодним, щоб не перешкоджати дії дріжджів.

Перемішайте складники. Щоб тісто було однорідним, використовуйте картоплем'ялку, щоб потовкти грудочки.

Відставте пюре на 15 хвилин, в цей час підготуйте начинку. Для цього наріжте обрані інгредієнти на дрібні кубики - і додайте до пюре.

Перемішайте продукти і додайте борошно в декілька етапів, кожного разу ретельно вимішуючи тісто. Присипте борошном робочу поверхню, викладіть тісто, розділіть його на дві частини.

Кожну частину тіста розкачайте на круглий пласт завтовшки декілька сантиметрів. Потім розріжте пласт на 8 трикутних шматочків, наче піцу.

Розігрійте в пательні олію, викладіть палянички - та обсмажте їх на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку до скоринки.

Після цього викладіть їх на паперовий рушник, щоб забрати зайвий жир, зачекайте, доки вони охолонуть - і можна пригощатися.

До речі, раніше ми розповідали про те, які цікаві страви можна приготувати з картоплі.

Читайте також, як варити манну кашу без грудочок.

Оценка материала:

5.00 / 2
Залишається пюре після вечері? Приготуйте з нього фінські палянички 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
19.07.2024 164
Еще материалы раздела «Суспільство»