<
НОВИНИ ДНЯ: Росія не зацікавлена у переговорах з Україною на засадах міжнародного права, - ISW  Після замаху на Трампа у Кремлі повідомили, як охороняють Путіна  Чи впливають бойові дії в Україні на зміни клімату: відповідь синоптиків  Вашингтон, Брюссель чи Київ: якій владі більше довіряють українці  ЦНАПи – все?: де можна оновити дані після 17 липня  Температура води в Дніпрі у Києві перевищила рекорд 2010 року та наблизилася до 30 градусів  Військовий обов'язок в Україні. Чи можуть призвати на службу виключених і знятих з облікувсі новини дня
Політика
Україна
18.07.2024 583

Вашингтон, Брюссель чи Київ: якій владі більше довіряють українці

Владні інституції у Брюсселі та Вашингтоні викликають більше довіри українців, ніж влада в Києві. Водночас відносна більшість проти того, щоб делегувати повноваження визначати політику України.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на дані опитування фонду "Демократичні ініціативи" та Центру Разумкова. Про це повідомляють Контракти.UA.

Європейський Союз має найвищий рівень довіри серед українців (скоріше довіряють йому 59,7% респондентів, скоріше не довіряють - 20,2%).

Влада США має менший баланс довіри (скоріше довіряють їй 37,0%, скоріше не довіряють - 32,4%.

Натомість українська влада порівняно з іноземними інституціями викликає менше довіри (скоріше довіряє їй 30,9%, скоріше не довіряють - 49,3%).

"Це може відображати високий рівень очікувань від ЄС та розчарування у власних національних інституціях", - зазначають соціологи.

Разом з тим, українці менше схильні ділитися суверенітетом з органами влади Європейського Союзу. Зокрема, у разі якби Україна стала членом ЄС, з ідеєю, щоб національна зовнішня політика визначалася органами ЄС, погодилися б 37% опитаних громадян України, не погодилися б - 48%.

Так само, з ідеєю, щоб оборонна політика України визначалася органами ЄС, погодилися б 38% опитаних, не погодилося б - 45,6%.

Опитування проведено фондом "Демократичні ініціативи" та Центром Разумкова з 15 по 20 червня 2024 року серед 2016 респондентів. Опитування методом face-to-face проводилося лише на тих територіях, що контролюються урядом України та на яких не ведуться бойові дії. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Нагадаємо, дані останніх опитувань демонструють значне зниження довіри українців до уряду, парламенту та президента.

Оценка материала:

5.00 / 2
Вашингтон, Брюссель чи Київ: якій владі більше довіряють українці 5.00 5 2
Політика / Україна
18.07.2024 583
Еще материалы раздела «Україна»