<
НОВИНИ ДНЯ: Повістка поштою: коли розпочнуть штрафувати ухилянтів  Підготовка до вбивства Трампа: в Ірані зробили заяву  "Вихід на кордони 1991-го року – ще не перемога": командир 93-ї ОМБр про закінчення війни  Як приготувати шоколадно-яблучний мус: смачний рецепт від нутриціологині  Коли святкують Успіння Богородиці 2024 року: дата за новим календарем, історія, традиції  Спека в Україні може кожного року ставати сильнішою, - Укргідрометцентр  Держдеп США різко відповів Лаврову щодо "загроз" для Росії з боку Заходувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
18.07.2024 155

Спека в Україні може кожного року ставати сильнішою, - Укргідрометцентр

В Україні зберігається тенденція фіксування максимально високих значень температури. Ситуація зі спекою може кожного року ставати гіршою.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на речницю Укргідрометцентру Наталію Птуху під час брифінгу. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Наприклад, такі умови прослідковувалися не тільки на території України і південно-східної Європи, але і в США також, в нас були по західному узбережжю зафіксовані максимально високі значення температур, абсолютні максимуми за всю історію спостережень для певних метеостанцій", - заявила Птуха.

За словами речниці, кожного року періодів з теплою погодою стає дедалі більше, а періодів з холодною погодою - менше.

"Така залежність є, і кліматологи всього світу про це говорять", - додала вона й відзначила, що протягом 2024 кожен місяць ставав аномально теплим майже по всій земній кулі.

Зокрема на 1,5 градуса було перевищено прогнозовану температуру минулої зими.

Аномальна спека в Україні

Влітку 2024 року Україна зіткнулася з аномальною спекою, що значно перевищувала звичайні температурні показники для цього сезону. Як приклад, у Києві температурні рекорди оновлювалися шість днів поспіль. Зокрема максимальна температура води у Дніпрі біля столиці досягла 29,0 градусів тепла, що перевищило рекорд 2010 року.

Оценка материала:

5.00 / 2
Спека в Україні може кожного року ставати сильнішою, - Укргідрометцентр 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
18.07.2024 155
Еще материалы раздела «Суспільство»