<
НОВИНИ ДНЯ: Чи повернеться в Україну потужна спека: прогноз до кінця липня  Нові податки на солодкі напої: на скільки в Україні здорожчає газована вода  У Мінекономіки розповіли, скільки українців можна забронювати від мобілізації  Зеленський озвучив, як зробити Путіна "безпомічним" і завершити війну  Спека відступає: синоптикиня назвала дату, коли прийде прохолода  У Раді відповіли на критику щодо законопроекту про штрафи для корупціонерів  Рада ухвалила збільшення акцизів на пальневсі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
19.07.2024 155

Чи можуть вручити повістку на кордоні: відповідь ДПСУ

Працівники ТЦК можуть перебувати на прикордонних пунктах пропуску.

b1269241e85160996533d4518ed88da7_19.07.24

На прикордонних пунктах пропуску на кордоні повістки не видають. Втім, на КПП можуть перебувати працівники територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі "Радіо Свобода".

"В окремих пунктах пропуску, в окремі години можуть бути присутні представники територіальних центрів комплектування, але вони не беруть участі в заходах прикордонного контролю", - наголосив представник ДПСУ.

За його словами, повістки на пунктах пропуску "масово, відкрито чи не відкрито" не видають. Втім, якщо людина, яка перетинає кордон, перебуває у розшуку, то прикордонники можуть звернутися до поліції, щоб ті доправили її до ТЦК.

Демченко зауважив, що працівники ТЦК не беруть участь в прикордонному контролі. Втім, допомагають в разі "якщо виникають якісь питання відносно документів або інформації".

Нагадаємо, виїзд чоловіків за кордон від 17 липня можливий лише за однієї умови. Так, потрібно мати військовий квиток, аби перетнути кордон. Категорії тих, громадян, хто має дозвіл на виїзд, не змінилися.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи можуть вручити повістку на кордоні: відповідь ДПСУ 5.00 5 2
Кабінет директора / Ранкова кава
19.07.2024 155
Еще материалы раздела «Ранкова кава»