<
НОВИНИ ДНЯ: Підморгування Путіну і торгівля українськими територіями: чого очікувати від Трампа, якщо він стане президентом  Київський фунікулер закриють на місяць для ремонту  Зеленський зробив важливу заяву про прибуття F-16  Домашній лимонад: класичний рецепт, з м'ятою, цитрусовий, імбирний  Учені вперше натрапили на Місяці на печеру: вона може прихистити астронавтів  Шольц відхилив заклик Зеленського збивати ракети та дрони над Україною  Європа має підготуватися до десятилітньої війни в Україні – Столтенбергвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
20.07.2024 1090

Учені вперше натрапили на Місяці на печеру: вона може прихистити астронавтів

Вона виникла мільйони чи мільярди років тому, коли на Місяці текла лава, що створила тунель у камені.

9eea73afa45f776266db035289567f8e_20.07.24

Учені вперше виявили печеру на Місяці. У майбутньому, ймовірно, у ній зможуть розмістити базу астронавтів, щоб прихистити людей від жорстких умов місячного середовища. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це пише CNN.

Печера має отвір на поверхні Місяця, який веде вниз між вертикальних стін до похилої підлоги, яка може йти далі під землю.

Вона виникла мільйони чи мільярди років тому, коли на Місяці текла лава, що створила тунель у камені. Найближчим її еквівалентом на Землі можуть бути вулканічні печери на іспанському острові Лансароте.

Печера ще не повністю досліджена, але вчені сподіваються, що за допомогою георадара, камер або навіть роботів можна буде створити її мапу.

Припущення, що на Місяці є печери, виникли у дослідників близько 50 років тому. А вже 2010 року американське космічне агентство NASA відправило на місячну орбіту апарат Lunar Reconnaissance Orbiter, який за допомогою радарів вивчав місця, де, імовірно, могли бути входи до печер. Саме так печеру і відкрили.

Нагадаємо, вчені виявили на Венері ознаки життя. Більше про це читайте у новині.

Оценка материала:

5.00 / 2
Учені вперше натрапили на Місяці на печеру: вона може прихистити астронавтів 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
20.07.2024 1090
Еще материалы раздела «Суспільство»