<
НОВИНИ ДНЯ: Зеленський зробив важливу заяву про прибуття F-16  Домашній лимонад: класичний рецепт, з м'ятою, цитрусовий, імбирний  Учені вперше натрапили на Місяці на печеру: вона може прихистити астронавтів  Шольц відхилив заклик Зеленського збивати ракети та дрони над Україною  Європа має підготуватися до десятилітньої війни в Україні – Столтенберг  Цікавий рецепт швидких маринованих огірків: секрет розкрила фудблогерка  Київ займає одне з найнижчих місць у рейтингу найкращих міст планети: у чому причинивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
20.07.2024 146

Спека в Україні піде на спад, але не скрізь: синоптики дали прогноз на вихідні

На вихідних 20 та 21 липня спека в Україні подекуди послабиться, однак загалом температура залишатиметься на високих позначках. У неділю погоду освіжатимуть дощі, які пройдуть у кількох західних областях.

Такий прогноз надали в Укргідрометцентрі. За даними синоптиків, у суботу та неділю переважно буде сухо та сонячно, лише в неділю очікуються короткочасні дощі на Закарпатті, Івано-Франківщині, Буковині, Тернопільщині, Хмельниччині та Вінниччині. Пише OBOZ.UA. Про це повідомляють Контракти.UA.

Прогноз погоди на суботу, 20 липня

У суботу температура повітря в низці областей перебуватиме в межах комфортних +25...+28, зокрема йдеться про західні та північі регіони.

У центральних, східних та південних областях спека триватиме: подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +29...+35, найспекотніше буде на Херсонщині, там очікується +34...+36.

Прогноз погоди на неділю, 21 липня

У неділю вдень та вночі синоптики прогнозують короткочасні дощі в кількх західних областях, зокрема на Закарпатті, Івано-Франківщині, Буковині, Тернопільщині, Хмельниччині та Вінниччині. Удень там посвіжішає до +23...+28 градусів.

На решті територій сухо та сонячно. У північних областях до +28...+29 градусів, на півдні утримаються високі температури до +36, на сході до +33...+34 градусів.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Києві 17 липня зафіксували вже 13-й з початку місяця температурний рекорд. Того дня максимальна температура повітря складала +35,6 градуса.

Температурні рекорди фіксують і в Карпатах, зокрема на метеостанції Пожижевська, де 15 липня потепліло до +24,9 градусів.

В Укргідрометцентрі пояснюють, що аномальні температури, очевидно, спричинені кліматичними змінами. Нові рекордні значення можуть бути близькими до абсолютних максимумів у країні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Спека в Україні піде на спад, але не скрізь: синоптики дали прогноз на вихідні 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
20.07.2024 146
Еще материалы раздела «Суспільство»