НОВИНИ ДНЯ: Чи зникнуть зими в Україні: метеорологиня шокувала заявою про зміну клімату  "Наукова фантастика": у Раді спростували підготовку до виборів навесні 2025 року  Плацинда з гарбузом: рецепт стародавнього українського смаколика  Якою буде зима 2024-2025 в Україні: метеорологиня здивувала прогнозом погоди  У ЗСУ пояснили, чому збільшили терміни базової підготовки мобілізованих  Закінчуються гроші? Путін урізав виплати окупантам за поранення на війні  До України йде потепління: синоптикиня назвала датувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
21.07.2024 836

Торт "Тирамісу" з млинців: рецепт класичного десерту в новому виконанні

Певно, кожен хоч раз куштував тирамісу - італійський десерт з маскарпоне, какао та спеціальним печивом. Проте приготувати торт з незабутнім смаком відомого десерту можна значно простіше - з млинцями.

_rbk_567__fcf3fe2ececec66354408eae7a5647fa_650x410_21.07.24

Про те, як готувати тирамісу без печива на млинцях, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний Telegram-канал "рецепти від mil_alexx". Про це повідомляють Контракти.UA.

Що потрібно для торта "Тирамісу" з млинців

Для того, щоб приготувати торт з млинців зі смаком відомого десерту, потрібні такі інгредієнти:

маскарпоне - 250 г;

молоко - 500 мл;

борошно - 175 г;

какао - 35 г;

яйця - 2 шт.;

кава - 60 мл;

олія - 1 ст. л.;

цукор звичайний - 1 ст. л.;

цукрова пудра - 120 г;

цукор "ваніль-бурбон"-15 г;

вершки (жирність 33%) - 500 г;

сіль - дрібка.

Як готувати торт "Тирамісу" з млинців

Заздалегідь підготуйте деякі продукти для ідеальної консистенції тіста та крему - наприклад, молоко варто брати тепле, проте не гаряче. Водночас вершки для крему мають бути холодними.

Щоб зробити тісто для млинців, перелийте в глибоку миску молоко, розбийте яйця. Злегка перемішайте інгредієнти для більш однорідної консистенції. Після цього поступово додайте борошно, перемішуючи суміш, щоб не було грудочок.

Потім додайте до тіста сіль, цукор, олію, 25 г какао і приблизно половину кави. Ще раз ретельно вимішайте тісто і залиште його постояти на 10 хвилин.

Розігрійте пательню і посмажте млинці - важливо не робити їх надто тонкими, адже вони виконуватимуть роль коржів для торта. Коли тісто закінчиться, приготуйте крем.

В глибоку тарілку перекладіть сир маскарпоне, додайте цукрову пудру та цукор-бурбон. Потім влийте до майбутнього крему решту кави. Перемішайте всі складники до однорідності.

Жирні вершки вилийте в окрему миску і збийте міксером протягом 3-6 хвилин до загустіння. Додайте вершки до сиру маскарпоне з сухими складниками - і перемішайте до однорідності.

Складіть торт "Тирамісу" - викладіть млинець-основу на тарілку, намастіть кремом, викладіть наступний млинець з кремом. Повторіть цей крок до закінчення інгредієнтів. Для полегшення можна використовувати форму для торта.

Намастіть зверху на торт крем - і присипте рештою какао. За бажанням також можна додати натертий шоколад.

Оценка материала:

5.00 / 2
Торт "Тирамісу" з млинців: рецепт класичного десерту в новому виконанні 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
21.07.2024 836
Еще материалы раздела «Суспільство»