<
НОВИНИ ДНЯ: Стало відомо, як у Польщі набиратимуть добровольців до Українського легіону  Спека до +38, але є нюанс. Синоптики дали прогноз в Україні на 21 липня  Курортний сезон летить шкереберть: росіяни масово скасовують тури до Криму  Трамп звинуватив Байдена у створенні кризи з війною РФ проти України і вкотре пообіцяв її припинити  Як стягуватимуть штрафи ТЦК із чоловіків, які не мають доходів і майна  В Україні похолодає: коли чекати на суттєве зниження температури  Підморгування Путіну і торгівля українськими територіями: чого очікувати від Трампа, якщо він стане президентомвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
21.07.2024 2042

В Україні похолодає: коли чекати на суттєве зниження температури

До кінця місяця буде тенденція до прохолоди.

ed7193bdade3bc6726d015aab47a6401_21.07.24

Перші дві декади липня були в Україні аномально спекотними. Синоптичні умови над Європою почали змінюватися вже 19 липня і в регіонах сталося відчутне зниження температури. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про розповів синоптик Ігор Кібальчич в коментарі "Телеграфу".

З його слів, розвиток антициклону Frederik над Німеччиною та країнами Бенілюкс сприяє надходженню прохолодного атлантичного повітря в глиб Європи. Тому стало помітне зниження температури в країні, починаючи із західних та північних областей.

"Спекотна погода ще зберігається на півдні та сході країни та Криму. У наступні дні тенденція похолодання збережеться аж до кінця місяця. Це означає, що середньодобові показники температури повернуться в норму і лише на півдні та сході продовжиться спека", - йдеться у повідомленні.

Від 21 до 25 липня на заході та півночі вночі температура повітря  коливатиметься в межах +12-18°, а денна - близько +24-30°. Періодично у ці дні очікуються дощі. Місцями можливі грози і град. В центральних, південних і східних областях позначки на термометрах показуватимуть 31-36° вдень і +16-22° - вночі.

Синоптик наголошує, що від 26 до 31 липня очікується період із вищою температурою по всій країні, але рекордів не буде.  Денна температура на півдні та сході  становитиме +32-37°, а нічна - до +23°. У західних та північних регіонах - +26-31°С і +15-20° вночі.

Крім того, на Лівобережжі України та на Одещині продовжиться період сильної посухи та надзвичайного рівня пожежної небезпеки.

Нагадаємо, раніше синоптикиня Наталка Діденко назвала дату, коли прийде прохолода. Хоч місцями температура повітря ще буде трохи високою, але спека все ж спаде.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні похолодає: коли чекати на суттєве зниження температури 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
21.07.2024 2042
Еще материалы раздела «Суспільство»