НОВИНИ ДНЯ: Чому Зеленський бачить у Трампі шанс на завершення війни: The Telegraph дізнався деталі  У Зеленського відреагували на пропозицію РФ розділити Україну  Зеленський розповів, як Україна повертатиме Крим  Ідеальний рецепт на Новий рік 2025: як засолити будь-яку рибу за 15 хвилин  Перші дослідження ґрунту з темного боку Місяця розкрили нові факти  Удари ЗСУ вглиб Росії: експерт назвав цілі ракет ATACMS  Бойові дії в Україні можуть припинитися 2025-го: деталі від The Economistвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
22.07.2024 367

Навіщо вчені рекомендують регулярно їсти рибу: це треба обов'язково знати кожному

Риба упродовж тисячоліть залишається одним з найулюбленіших продуктів для людей в усьому світі.

41a048a61228ec276e79e5ee725b88d5_22.07.24

Розповідаємо, яка поживна цінність і користь риби для організму, чому її варто їсти щодня. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Яка поживна цінність риби

Умовно рибу відносять до білого м'яса, як і більшість морепродуктів. Вона багата на білок, мінерали, антиоксиданти та поліненасичені жирні кислоти омега-3.

Щоденне вживання риби особливо важливе для міцності м’язів та кісток. Бо продукт містить кальцій, фосфор та білок, які відіграють ключову роль у побудові цих тканин.

За рахунок вмісту вітамінів групи В риба позитивно впливає на функціонування нервової системи. А селен та йод налагоджує правильну роботу щитоподібної залози та зміцнює імунну систему.

Яка ще користь риби для нашого здоров'я

  • Зміцнює серце й судини. Риба здатна зменшити ризики розвитку ішемічної хвороби та інсульту на 29%. За рахунок вмісту омега-3 продукт нівелює запалення в організмі, знижує артеріальний тиск та рівень "поганого" холестерину в крові.
  • Покращує когнітивні функції. Рибу треба вживати всім, хто хоче підвищити мозкову активність, покращити пам’ять і захиститися від старечих захворювань – деменції та хвороби Альцгеймера. Особливо корисним продукт буде для літніх людей та дітей, так як здатен зміцнювати нервову систему.
  • Захищає від утрати зору. Риба містить фтор, вітамін D та поліненасичені жирні кислоти, які захищають від утрати зору, дегенерації жовтої плями та синдрому сухого ока.
  • Зміцнює зуби та кістки. Вітамін D, що міститься в рибі, відіграє ключову роль у підтриманні міцності кісткової тканини. Також риба корисна для відновлення після травм та переломів. Її варто вживати всім людям за 50 для профілактики остеопорозу й від утрати міцності кісткової тканини.

Оценка материала:

5.00 / 2
Навіщо вчені рекомендують регулярно їсти рибу: це треба обов'язково знати кожному 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
22.07.2024 367
Еще материалы раздела «Суспільство»