<
НОВИНИ ДНЯ: Шість "мирних планів" для України: що пропонують Трамп, Макрон і компанія для початку переговорів з РФ  Окрім яєчні: 6 страв з яйцем на сніданок, обід чи вечерю  Зеленський назвав єдину перевагу Росії у війні проти України  Новий конфлікт України з європейськими "друзями Путіна": чому Орбан і Фіцо забили на сполох  Команда Трампа готує кампанію проти Камали Харріс, - NYT  Ніжна запіканка з персиками: рецепт смачного сніданку  Успіння Пресвятої Богородиці 2024: коли велике свято і що треба встигнути зробитивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
22.07.2024 164

Що робити з малиною після збирання врожаю: список літніх робіт

Що потрібно зробити після збирання врожаю малини

786ef947b3e839144f288ea746a1b7ab_22.07.24

Після збирання малини для того, щоб наступного року зібрати гарний врожай ягід, потрібно попрацювати. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

 

  • Малину потрібно насамперед обрізати. Спочатку обрізають хворі та пошкоджені гілки, дерев'яні пагони. Якщо виросло багато молодих гілок, їх також краще видалити, залишивши по 8-10 гілок на один корінь. Дрібну ростьтакож краще видалити, врожаю на ній не буде, а сили вона забере.
  • Після обрізання малину потрібно удобрити. Якщо минулого року підживлювали органічними добривами, то цього року краще застосувати мінеральні й навпаки. З органічних добрив можна використовувати гній, із розрахунку 5 кг на 1 кв. м, компост -  по 4-5 кг на 1 кв. м, торф - 5 кг на метр квадратний або попел по 100 г на кущ. З мінеральних добрив краще вносити під кожен кущ по 50 г суперфосфату і по 40 г сульфату калію.
  • Після збирання врожаю потрібно продовжувати поливати малину, бо від цього залежить врожай наступного року. Поливати потрібно аж до початку заморозків. "Дорослі" кущі поливають раз на 7−10 днів по 30−40 літрів на кожну рослину, якщо кущ молодий, то вдвічі менше. Поливати малину краще за 30−40 см від пагонів, не під самий корінь.
  • Щоб на кущах малини не було грибкових спор та бактерій, після збирання врожаю потрібно її обприскати. Для цього можна використовувати 1% розчин бордоської рідини. Обприскати малину краще у серпні, двічі з інтервалом у 14 днів.
  • Для майбутнього врожаю важливо прибрати з-під кущів опале листя та замульчувати коріння. Спочатку ґрунт потрібно розпушити, а потім замульчувати скошеною травою, торфом або соломою.

Оценка материала:

5.00 / 2
Що робити з малиною після збирання врожаю: список літніх робіт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
22.07.2024 164
Еще материалы раздела «Суспільство»