<
НОВИНИ ДНЯ: Шість "мирних планів" для України: що пропонують Трамп, Макрон і компанія для початку переговорів з РФ  Окрім яєчні: 6 страв з яйцем на сніданок, обід чи вечерю  Зеленський назвав єдину перевагу Росії у війні проти України  Новий конфлікт України з європейськими "друзями Путіна": чому Орбан і Фіцо забили на сполох  Команда Трампа готує кампанію проти Камали Харріс, - NYT  Ніжна запіканка з персиками: рецепт смачного сніданку  Успіння Пресвятої Богородиці 2024: коли велике свято і що треба встигнути зробитивсі новини дня
Політика
Європа
22.07.2024 127

Пісторіус хоче "вибити" більше грошей на оборону Німеччини через загрозу Росії

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус розчарований проєктом бюджету на 2025 рік. Він готовий "воювати" за збільшення видатків на оборону.

1_92e436bde326b35bcad1b44258ce03a7_650x410_22.07.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву Пісторіус для Tagesspiegel. Про це повідомляють Контракти.UA.

Згідно з проєктом бюджету Німеччини на наступний рік, витрати на оборону збільшили на 1,2 млрд євро замість 6,7 млрд, які просив Пісторіус. Він заявив, що це недостатні інвестиції в армії у сучасних умовах.

"Я продовжую виступати за те, щоб Бундесвер отримав гроші, необхідні з огляду на надто реальну загрозу з боку Росії. Наступна можливість для цього - це парламентська процедура", - сказав він.

Міністр оборони наголосив, що не поділяє думку глава Мінфіну Німеччини Крістіана Лінднера про повернення до нормальної економіки після пандемії коронавірусу, особливо щодо військових потреб і України.

"Ми маємо справу не з вигаданою загрозою, ілюзією чи антиутопією…Ситуація загрози справжня… Небезпека не стає меншою, якщо ви її ігноруєте - вона стає більшою", - вважає міністр.

Бюджет Німеччини на 2025 рік

Днями уряд Німеччини ухвалив проєкт бюджету на наступний рік. Тепер його повинен розглянути Бундестаг.

Згідно з проєктом, витрати бюджету становитимуть 480,6 млрд євро. При цьому уряд Німеччини пропонує спрямувати на оборону 53 млрд євро, витрати збільшили на понад 1,2 млрд євро.

Крім того, німецький уряд хоче спрямувати на допомогу Україні наступного року 4 млрд євро, це вдвічі менше, ніж у 2024 році.

Оценка материала:

5.00 / 2
Пісторіус хоче "вибити" більше грошей на оборону Німеччини через загрозу Росії 5.00 5 2
Політика / Європа
22.07.2024 127
Еще материалы раздела «Європа»