НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Політика
Україна
23.07.2024 367

Скільки обмежено придатних визнають непридатними після обстеження: оцінка Генштабу

Лише десяту частину обмежено придатних визнають непридатними після того, як вони проходять повторне обстеження.

_kvitok__zoda_gov_ua__1__9274f120ce83d001c50794bf704aebba_650x410_23.07.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву начальника Головного управління персоналу Генштабу ЗСУ Романа Горбача під час брифінгу. Про це повідомляють Контракти.UA.

Він нагадав, що після того, як із законодавства прибрали термін "обмежено придатний", усі чоловіки, яких визнали такими, повинні протягом дев'яти місяців пройти повторне медобстеження.

В результаті обстежень військовозобов'язаних визнають або придатними до служби, або придатними для служби у певних місцях, таких як тилові підрозділи, підрозділи логістики або ТЦК, або непридатними та звільненими зі служби.

"Для розуміння, з усіх обмежено придатних десь дуже мала частка - це менше 10% - визначається непридатними зараз при проходженні служби, і приблизно 50 на 50 особовий склад ділиться на абсолютно придатних та придатних у певних військових частинах", - уточнив Горбач.

Обмежено придатних можуть мобілізувати до 25 років

Нагадаємо, згідно із українським законодавством, українських чоловіків до 25 років не можуть мобілізувати. Але є низка винятків.

Зокрема, мобілізації підлягають ті чоловіки віком до 25 років, які були обмежено придатними. Причина у тому, що вони - військовозобов'язані.

До речі, раніше на Закарпатті стався скандал із чоловіком віком до 25 років. Він порізав собі руки у будівлі військкомату.

Оценка материала:

5.00 / 1
Скільки обмежено придатних визнають непридатними після обстеження: оцінка Генштабу 5.00 5 1
Політика / Україна
23.07.2024 367
Еще материалы раздела «Україна»