НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.07.2024 150

Сирна галета з абрикосами і персиками: рецепт ароматної випічки для літа

Сирна галета поєднує в собі ніжний смак домашнього сиру та хрумку скоринку випічки. А сезонні плоди - персики та абрикоси - разом з ягодами роблять смак легким і незвичним.

_proekt___2024_07_19t005109_397_1c8360658c56aaf0a6b4fac10526eff8_650x410_26.07.24

Про те, як готувати сирну галету з персиками, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "Всі Рецепти Тут". Про це повідомляють Контракти.UA.

Що потрібно для сирної галети з абрикосами і персиками

Для того, щоб приготувати таку смачну випічку на десерт, потрібні наступні інгредієнти:

  • сир - 150 г;
  • абрикоси - 200 г;
  • персики - 200 г;
  • чорниця - до смаку;
  • горіхи - до смаку;
  • борошно - 150 г;
  • яйце - 1 шт.;
  • вершкове масло - 70 г;
  • сіль - дрібка;
  • цукор - 1-2 ст. л.;
  • розпушувач - 0,5 ч. л.;
  • кукурудзяний крохмаль - 1 ч. л.;
  • цукрова пудра - 1-2 ст. л.

Як готувати сирну галету з абрикосами

Для тіста на сирну галету потрібно перекласти сир в глибоку миску та злегка розім'яти його виделкою.

Підігрійте вершкове масло, щоб воно стало м'яким і легше змішувалось з іншими інгредієнтами. Тепле масло необхідно додати до сиру.

В окрему миску розбийте яйце, відділивши жовток від білка. Жовток необхідно додати в тісто, а білок відкласти - ним потрібно буде змастити бортики галети.

Також додайте до сиру цукор та сіль. Сіль необхідна для балансу смаку. В окрему миску треба просіяти борошно з розпушувачем.

Перемішайте складники і поступово додавайте борошно з розпушувачем. Вимішайте тісто і сформуйте з нього кульку.

Робочу поверхню присипте борошном, щоб сирне тісто не прилипало до неї. Перекладіть тісто на поверхню і розкачайте його на тонкий пласт.

Після цього обережно перекладіть тісто в форму для випікання і присипте його крохмалем з цукровою пудрою.

Помийте абрикоси та персики. Їхню кількість можна регулювати до своїх вподобань - можна взяти більше персиків, або ж більше абрикосів.

Також для гармонійного смакового поєднання радять взяти лохину - однак її можна замінити на чорницю.

Видаліть з персиків та абрикосів кісточки, наріжте м'яку частину тоненькими скибочками. Ягоди не обов'язково розрізати, достатньо промити.

Викладіть скибочки абрикосів та персику разом з ягодами на галету. Краще починати викладати їх з центру - тоді легше бути вмістити начинку. Залиште від начинки до країв палянички приблизно 5 см.

Сформуйте бортики галети, загорнувши краї палянички на начинку. Після цього змастіть бортики білком за допомогою силіконового пензлика.

Присипте галету цукровою пудрою, за бажанням додайте горішки. Випікайте галету за температури 175-180 градусів до золотистої скоринки.

Оценка материала:

5.00 / 3
Сирна галета з абрикосами і персиками: рецепт ароматної випічки для літа 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
26.07.2024 150
Еще материалы раздела «Суспільство»