Життя та Стиль
Суспільство
Сирна галета з абрикосами і персиками: рецепт ароматної випічки для літа
Сирна галета поєднує в собі ніжний смак домашнього сиру та хрумку скоринку випічки. А сезонні плоди - персики та абрикоси - разом з ягодами роблять смак легким і незвичним.
Про те, як готувати сирну галету з персиками, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "Всі Рецепти Тут". Про це повідомляють Контракти.UA.
Що потрібно для сирної галети з абрикосами і персиками
Для того, щоб приготувати таку смачну випічку на десерт, потрібні наступні інгредієнти:
- сир - 150 г;
- абрикоси - 200 г;
- персики - 200 г;
- чорниця - до смаку;
- горіхи - до смаку;
- борошно - 150 г;
- яйце - 1 шт.;
- вершкове масло - 70 г;
- сіль - дрібка;
- цукор - 1-2 ст. л.;
- розпушувач - 0,5 ч. л.;
- кукурудзяний крохмаль - 1 ч. л.;
- цукрова пудра - 1-2 ст. л.
Як готувати сирну галету з абрикосами
Для тіста на сирну галету потрібно перекласти сир в глибоку миску та злегка розім'яти його виделкою.
Підігрійте вершкове масло, щоб воно стало м'яким і легше змішувалось з іншими інгредієнтами. Тепле масло необхідно додати до сиру.
В окрему миску розбийте яйце, відділивши жовток від білка. Жовток необхідно додати в тісто, а білок відкласти - ним потрібно буде змастити бортики галети.
Також додайте до сиру цукор та сіль. Сіль необхідна для балансу смаку. В окрему миску треба просіяти борошно з розпушувачем.
Перемішайте складники і поступово додавайте борошно з розпушувачем. Вимішайте тісто і сформуйте з нього кульку.
Робочу поверхню присипте борошном, щоб сирне тісто не прилипало до неї. Перекладіть тісто на поверхню і розкачайте його на тонкий пласт.
Після цього обережно перекладіть тісто в форму для випікання і присипте його крохмалем з цукровою пудрою.
Помийте абрикоси та персики. Їхню кількість можна регулювати до своїх вподобань - можна взяти більше персиків, або ж більше абрикосів.
Також для гармонійного смакового поєднання радять взяти лохину - однак її можна замінити на чорницю.
Видаліть з персиків та абрикосів кісточки, наріжте м'яку частину тоненькими скибочками. Ягоди не обов'язково розрізати, достатньо промити.
Викладіть скибочки абрикосів та персику разом з ягодами на галету. Краще починати викладати їх з центру - тоді легше бути вмістити начинку. Залиште від начинки до країв палянички приблизно 5 см.
Сформуйте бортики галети, загорнувши краї палянички на начинку. Після цього змастіть бортики білком за допомогою силіконового пензлика.
Присипте галету цукровою пудрою, за бажанням додайте горішки. Випікайте галету за температури 175-180 градусів до золотистої скоринки.