Життя та Стиль
Суспільство
Полуничне тирамісу в стакані: надзвичайно простий рецепт популярного десерту від Лілії Цвіт
Тирамісу - один з найвідоміших десертів італійського походження, для якого традиційно використовують какао та каву до сиру маскарпоне. Проте можна приготувати й спрощений, "літній" варіант - з полуницею.
Про те, як готувати тирамісу з полуницею, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал Лілії Цвіт. Про це повідомляють Контракти.UA.
Що потрібно для полуничного тирамісу
Для того, щоб приготувати цей легкий літній десерт на 6 порцій по 200 мл, вам потрібні такі інгредієнти:
- полуниця - 400 г;
- вершки (жирність 33%) - 200 мл;
- печиво "Савоярді" - 100 г;
- маскарпоне - 200 г;
- цукрова пудра - 70 г.
Як готувати тирамісу з полуницею в стакані
Для початку помийте полуницю. 250 г ягід перекладіть в миску, додайте 20 г цукрової пудри, та перебийте блендером до однорідної маси.
Залиште 6-8 полуниць для декорування десерту. Решту полуниці наріжте тонкими слайсами. Приготуйте крем для тирамісу: для цього збийте міксером на низьких обертах вершки з 50 г цукрової пудри - до легкого загустіння.
Після цього додайте сир маскарпоне та збийте суміш міксером до однорідної консистенції. Готовий крем перекладіть в одноразовий кондитерський пакет.
Наріжте печиво на декілька частин для зручності перекладання в посуд.
Занурте печиво в полуничну масу на декілька секунд і викладіть в стакани, полийте полуничною масою. Викладіть шар полуничних слайсів, а на нього - крем.
Прикрасьте десерт цілою або розрізаною навпіл полуницею. Поставте тирамісу в холодильник на 2-3 години для того, щоб печиво просочилося кремом.
Оценка материала:
Полуничне тирамісу в стакані: надзвичайно простий рецепт популярного десерту від Лілії Цвіт27.07.2024