НОВИНИ ДНЯ: У Росії почали блокувати доступ до YouTube  Гарріс заявила про готовність до дебатів із Трампом, - ЗМІ  Полуничне тирамісу в стакані: надзвичайно простий рецепт популярного десерту від Лілії Цвіт  В Україні буде новий стандарт профільної середньої освіти: що зміниться для старшокласників  Взимку працюватимуть усі доступні атомні блоки, є чіткі терміни ремонту, - Галущенко  Замах на Трампа: ФБР хоче допитати експрезидента США  Неймовірно смачні медові кекси: рецепт випічки до чаю чи кавивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
27.07.2024 122

Полуничне тирамісу в стакані: надзвичайно простий рецепт популярного десерту від Лілії Цвіт

Тирамісу - один з найвідоміших десертів італійського походження, для якого традиційно використовують какао та каву до сиру маскарпоне. Проте можна приготувати й спрощений, "літній" варіант - з полуницею.

_rbk_11153_75dfdcefea67882649e3cba043caba89_650x410_27.07.24

Про те, як готувати тирамісу з полуницею, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал Лілії Цвіт. Про це повідомляють Контракти.UA.

Що потрібно для полуничного тирамісу

Для того, щоб приготувати цей легкий літній десерт на 6 порцій по 200 мл, вам потрібні такі інгредієнти:

  • полуниця - 400 г;
  • вершки (жирність 33%) - 200 мл;
  • печиво "Савоярді" - 100 г;
  • маскарпоне - 200 г;
  • цукрова пудра - 70 г.

Як готувати тирамісу з полуницею в стакані

Для початку помийте полуницю. 250 г ягід перекладіть в миску, додайте 20 г цукрової пудри, та перебийте блендером до однорідної маси.

Залиште 6-8 полуниць для декорування десерту. Решту полуниці наріжте тонкими слайсами. Приготуйте крем для тирамісу: для цього збийте міксером на низьких обертах вершки з 50 г цукрової пудри - до легкого загустіння.

Після цього додайте сир маскарпоне та збийте суміш міксером до однорідної консистенції. Готовий крем перекладіть в одноразовий кондитерський пакет.

Наріжте печиво на декілька частин для зручності перекладання в посуд.

Занурте печиво в полуничну масу на декілька секунд і викладіть в стакани, полийте полуничною масою. Викладіть шар полуничних слайсів, а на нього - крем.

Прикрасьте десерт цілою або розрізаною навпіл полуницею. Поставте тирамісу в холодильник на 2-3 години для того, щоб печиво просочилося кремом.

Оценка материала:

5.00 / 2
Полуничне тирамісу в стакані: надзвичайно простий рецепт популярного десерту від Лілії Цвіт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
27.07.2024 122
Еще материалы раздела «Суспільство»