<
НОВИНИ ДНЯ: Вимушений крок. Чому Байден знявся з виборів та хто з пари Гарріс-Трамп кращий для України  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  У деяких областях 25 липня очікуються дощі з грозами, подекуди град  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
25.07.2024 284

Знесення садиби Зеленських у Києві: співвласнику будівлі обрали запобіжний захід

Шевченківський районний суд Києва у середу, 24 липня, обрав запобіжний захід співвласнику знесеної садиби Зеленських Михайлу Гречку. Його звинувачують в умисному знищенні історичної будівлі, попри накладений на неї арешт.

imgonline_com_ua_resize_qsmlvshmygk_39cffd1e64ef060cba5c8e9f517a8df9_650x410_25.07.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на "Суспільне". Про це повідомляють Контракти.UA.

Як повідомляється, суд обрав запобіжний захід підозрюваному у вигляді особистого зобов'язання: на нього покладені обов'язки прибувати до слідчого, повідомляти про зміну місця проживання, утримуватися від спілкування зі свідками та здати паспорти.

Запобіжний захід діятиме до 23 вересня 2024 року.

Зазначається, що прокуратура вважає, що є ризик переховування підозрюваного від суду, адже у 2023 році Гречко виїжджав за кордон через систему "Шлях". Тому прокурори вимагали обрати запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Сторона звинувачення також вимагала зобов'язати підозрюваного здати всі паспорти, заборонити спілкування зі свідками та накласти обов'язки не виїздити за межі Києва та області.

Своєю чергою адвокат Гречка переконувала суд, що зруйнована будівля не перебувала в реєстрі нерухомих пам'яток.

"Ми маємо докази, що доводять, що садиба Зеленських не є культурною пам'яткою. Маємо відповідь від Мінкульту, що об'єкт не внесений в реєстр і об'єкт не відноситься до об'єктів культурної спадщини", - сказала вона.

Адвокат також передала суду копії підтверджувальних документів, зокрема, від Мінкульту.

Сам Гречко заявив на засіданні, що не визнає свою вину у кримінальному правопорушенні. За його словами, в садибі Зеленських мала бути реконструкція. Планувалося відновити її зовнішній та внутрішній вигляд у межах фундаменту.

Знесення садиби Зеленських

Нагадаємо, у Києві знесли історичну будівлю кінця XIX століття - Садибу Зеленських. У поліції відкрили кримінальне провадження.

Пізніше у прокуратурі повідомили про те, що знесення садиби Зеленських у Києві відбулось попри арешт будівлі, накладений в січні.

Мер столиці Віталій Кличко заявив, що місто позиватиметься в суді до забудовника, який несанкціоновано зніс садибу Зеленських, та до власників будівлі. І вимагатиме відбудувати садибу в тому вигляді, який вона мала.

Пізніше стало відомо, що Департамент охорони культурної спадщини КМДА підписав меморандум із власниками садиби Зеленських із зобовʼязаннями відновити будівлю у тому вигляді, який вона мала.

Тим часом прокуратура та поліція оголосили підозру співвласнику садиби Зеленських, який дав вказівку на її знесення. На техніку, якою користувались будівельники, накладено арешт.

Оценка материала:

5.00 / 1
Знесення садиби Зеленських у Києві: співвласнику будівлі обрали запобіжний захід 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
25.07.2024 284
Еще материалы раздела «Столиця»