Життя та Стиль
Суспільство
Курячі відбивні у цибульному клярі: незвичайний рецепт
Особливість приготування курячих відбивних полягає в тому, що вони готуються в клярі із цибулі. Завдяки їй кляр виходить ароматним та ніжним, а філе – соковитим.
Для страви вам знадобляться куряче філе, цибуля ріпчаста, яйця, сметана та часник. У результаті вийде ціле блюдо відбивних із рум'яною скоринкою. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
куряче філе - 700 г
паприка солодка мелена
перець чорний мелений
сіль
цибуля ріпчаста - 2 шт.
яйця курячі - 2 шт.
сметана - 5 ст. л.
борошно пшеничне - 5 ст. л.
Часник - 2 зубчики
сіль
олія
- Куряче філе вимийте, обсушіть паперовим рушником і наріжте на невеликі пласти завтовшки близько одного сантиметра. Накрийте харчовою плівкою і злегка відбийте кухонним молоточком з обох боків. Посипте сіллю, паприкою та перцем.
- Цибулю ріпчасту наріжте шматочками. Додайте сметану, часник і подрібніть у блендері до кашоподібної маси. Перекладіть у миску. Додайте яйця, сіль і злегка збийте віничком. Всипте борошно і ще раз збийте віничком. Викладіть куряче філе в кляр, накрийте харчовою плівкою та відправте в холодильник на 30 хвилин.
- На сковороді з розігрітою олією на середньому вогні обсмажте курячі відбивні з двох боків до золотистого кольору.
Поради:
- За бажанням сметану можна замінити майонезом.