НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
26.07.2024 173

Макрон вирішив не призначати новий уряд до завершення Олімпіади-2024

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що не призначатиме новий уряд країни раніше за "середину серпня". Тобто до того часу, як мають завершитися літні Олімпійські ігри 2024 у Парижі.

11emmanyuel_makron_prezident_frantsii_gettyimages_1308676761__2__1300x820_3a0a524a6f8e574b1df08ab6b12094ff_650x410_26.07.24

Про це передає РБК-Україна з посиланням на BFMTV. Про це повідомляють Контракти.UA.

Таку заяву французький лідер зробив після свого нещодавнього заклику до "політичного перемир'я" на час Олімпіади.

"Очевидно, що до середини серпня ми повинні бути зосереджені на Іграх, а потім, залежно від прогресу із цих дискусій, я буду відповідати за призначення прем'єр-міністра або поручу прем'єр-міністру сформувати уряд і мати найширший склад, який дозволить йому діяти і мати стабільність", - сказав Макрон.

Так, на його думку, Франція "не в змозі щось змінити" напередодні Олімпійських ігор у Парижі.

Говорячи про можливого нового прем'єра французький президент наголосив на важливості не ім'я кандидата, а те, яка більшість "може виникнути в Асамблеї", покладаючи на парламентські групи "відповідальність за пошук компромісів".

За словами Макрона, було б неправильно говорити про те, що "Новий народний фронт" (NFP) має більшість, посилаючись на поразку Андре Шассеня у голосуванні за пост президента Національних зборів.

Що передувало

Нагадаємо, 7 липня французький прем'єр Габріель Атталь повідомив, що піде у відставку. Таку заяву він зробив після 2-го туру парламентських виборів, на якому президентська коаліція, представником якої він є, посіла 2 місце.

Пізніше стало відомо, що президент Франції Макрон зібрався прийняти відставку Атталя та уряду 16 липня. Проте цього не сталося.

22 липня французькі ЗМІ писали, що в оточенні Макрона вважають малоймовірним призначення нового глави уряду замість Атталя до Олімпіади, "якщо не станеться колосальне прискорення" переговорів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Макрон вирішив не призначати новий уряд до завершення Олімпіади-2024 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
26.07.2024 173
Еще колонки: Колонки / Блоги