НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.07.2024 3138

Вчені показали, яким був Тутанхамон насправді

Дослідники створили справжній 3D-образ фараона.

За допомогою нових методів 3D-візуалізації вчені змогли здійснити "віртуальний розтин" тіла Тутанхамона і розкрити його справжнє обличчя. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це пише Express.

Використавши комп'ютерну томографію, генетичний аналіз і цифрові моделі, вчені створили цифрове зображення фараона, яке максимально наближене до реальності.
Згідно з попередніми теоріями, Тутанхамон був привабливим молодим чоловіком до того, як зазнав травми обличчя внаслідок падіння з колісниці, або внаслідок замаху на його життя.

Але нове дослідження спростовує цю теорію. Воно показує, що він народився з деформованими рисами обличчя і вираженим неправильним прикусом.

рім цього, вчені дійшли висновку, що перелом, який раніше вважався травмою, що він зазнав під час змагань на колісницях, стався вже після смерті фараона. Також нещодавно виявлені фізичні недуги Тутанхамона дають змогу припустити, що стан здоров'я не дозволив би йому брати участь у спортивних змаганнях.

Дослідники вважають, що юний фараон усе своє життя страждав на серйозні проблеми зі здоров'ям.

Тутанхамон — один із найвідоміших фараонів Стародавнього Єгипту, який зійшов на престол, коли йому було лише 9 років.

Нагадаємо, вчені зробили нову реконструкцію обличчя фараона Тутанхамона.

Крім того, стало відомо, що розгадали таємницю прокляття Тутанхамона.

Оценка материала:

5.00 / 3
Вчені показали, яким був Тутанхамон насправді 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
26.07.2024 3138
Еще материалы раздела «Суспільство»